Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Pomoč

Pomoč

Lp. Mene zanima naslednje. Po zdravljeni gvt leofemoral..terapija še kar traja z pradaxo 150mg 2x na dan in bo doživljenjska že zaradi prejšnjih dogodkov zaradi prometne nesreče. Bil sem na ultrazvoku ven spodnjih okončin. Gvt je bila ugotovljena leta 2019 konec maja… Po operaciji križnih vezi na levi nogi. Na izvidu sedanjega opravljenega UZ ven piše.
Prikažem Veno FEmoralis communis, spremljam veno FEmoralis, vene so kompresibilne in stisljive. V podrocju te prikažem kontinuirano signal, ki je slabo odvisen od dihanja, v področju vene popliteje prikazem posamezne kalcinirane spremembe na obrobju same žilne stene, je pa vena kompresibilna….

Zaključek,
respirstorno signal v področju vene FEmoralis communis ni povsem respirstorno odvisen, proksimalne UZ-čno ne uspem pregledati venskega ožilja potrebna je primerjava z UZ abonma. Globoke vene spodnje okončine so prehodne… V podrocju vene popliteje še kalcinirane spremembe žilne stene, verjetno kot rezidua po venski trombozi. Svetujem nadaljnjo obravnavo v angioloski ambulanti internega oddelka.

Diagnoza: flebitis in tromboflebitis drugih globokih žil spodnjih udov…………..

Star sem 29 let in nevem kaj naj točno pričakujem v nadaljnih letih mojega življenja… Me skrbi ker Nerazumem izvida. Lepo bi prosil za pomoč in objasnitev izvida ter poteka mojega zdravljenja. Naj povem še to da se gibam redno. Bolečina je izginila. Ob postavljeni diagnozi gvt sem nogo z razliko zdrave imel 3 cm večji Obseg sedaj imam od 1 cm do max 1.5cm ob zelo napornem pohodu ali kolesarjenju v hrib seveda z kompresijsko nogavico ki jo še vedno nosim po cele dneve. Ob dvigu noge višje od srca pri počitku se stanje ne spremeni… Imam 1 cm razlike konstantno… Noga ni boleča ali vidno otečena in pordela saj ne tako kot je bila….

SE OPRAVIČUJEM ZA DOLG SPIS MOJIH TEŽAV. LP M.

Piše, da so vene na nogi zdaj prehodne vključno s tisto, kjer je bila tromboza, da pa svetuje uz abdomna če se ni bil opravljen, saj višje od noge ven ne uspe pregledati, to je vse. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor. Zanima me tudi kako je z nošenjem kompresijske nogavice. Jo moram še kar nositi? Sedaj mam nogavico tipa 2 do dimelj… Ali lahko pričnem nositi kompresijsko nogavico tipa 2 do kolena in ne dimelj… Saj me zelo moti pri pregibu kolena.

Načeloma vsaj pol leta ali stalno, upoštevajte navodila zdravnika, prav tako okrog višine. Dokolenske ne segajo niti do mesta tromboze, tako da dvomim, da bodo svetovali ničje, čeprav niso najprijetnejše
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close