Najdi forum

pomoč

Pozdravljeni!

Obračam se na vas, ker ne vem več kam se obrniti za svoje težave.

Začele so se pred letom in pol in sicer 14 dni po naravnem porodu s pomočjo epiduralne. Takrat sem pristala v bolnici in sicer zaradi pljučne embolije (na izvidu piše – pljučni infarkt). V začetku sem imela kombinacijo tablet marevana in inekcij, kontrole 3x tedensko, zdravljenje potekalo 8 mesecev. Embolijo na bi sprožil porod, zanositev je bila IVF. Poleg tega sem bila tudi slabokrvna in sem prejela v bolnici 2 enoti krvi.

Od takrat imam skozi težave z želodcem in spodnjim predelom trebuha, mislim da je to črevesje. Bila na UZ abdomna, kjer je vse bp, na gastroskopiji pa je bila ugotovljena bakterija. Jemala sem Hikoncil 2x500mg 2x na dan 1 teden, sedaj pa končujem po 3 mesecih še z nexium 40mg 1x dnevno.

Pri gastroskopiji niso odkrili nobenih ran na želodcu ali na dvanajsterniku, samo bakterijo, ki po mnenju zdravnika naj ne bi povzročala tako močnih težav, močnega spahovanja na samem pregledu.

Težave v glavnem nikakor niso izvenele, so se malenkost ublažile, tako da je vse skupaj bolj znosno, ampak nikakor dobro. Še vedno me boli želodec, sedaj ugotavljam, da ne smem nobene mastne hrane oziroma se izogibati živalski maščobi, nobenih prekajenih izdelkov, sira, jajc, da o konzervansih ne govorim…..in še bi lahko naštela. Poleg tega pa je še večja težava napihnjenost, bolečine v spodnjem predelu trebuha, ki je napet, konstantno tekoče blato na meji z drisko, skoraj vsak dan, včasih tudi večkrat na dan. Občutek imam tope bolečine v celotnem črevesju, ki nikakor ne popusti (napetost in pritisk)…..če pa še dvigujem svojega 1,5 leta starega otroka pa je včasih tako, da vse “zvezde” vidim od bolečine. Pri odvajanja blata imam pogosto občutek da bo črevesje zraven ven ušlo, ker mi vse pritiska na spodnji del. Od poroda dalje pa imam tudi hemeroide, ki naj bi bili zunanji po mnenju splošnega zdravnika. Na koloskopiji še nisem bila.

Moja mama je nekako pri istih letih zbolela za podvensko trombozo (upam da sem prav napisala), mislim da je bil strdek na črevesju in vem da ima sedaj tudi težave zaradi jeter. Kolikor je ona opisovala svoje težave, so moje nekako podobne njenim, vendar si jaz ne znam postavljati diagnoze, niti ne govorim da imam enake težave kot ona.

Kot sem vas na začetku prosila, vaš še enkrat naprošam, če mi lahko svetujete kako in kaj dalje. Vem da mi samo po opisu mojih težav ne morete postaviti diagnoze, samo napotitev kam.

Hvala!

Pozdravljeni!

Po porodu ima jo ženske pogosto težave zaradi poškodbe mišic medeničnega dna med porodom. Po opisanem gre lahko za iritabilni kolon, še zlasti če težav ni ponoči in niste shujšala. Potrebno je izključiti celiakijo-med gastroskopijo odvzamemo koščke iz dvanajstnika za patohistološki pregled. Med gastroskopijo lahko odvzamemo tudi tkivo za določitev disaharidaz-encimov, ki razgrajujeo ogljikove hidrate in mlečni sladkor. Potrebno je pomisliti tudi na organski razlog za težave, predvsem Crohnovo bolezen-v tem primeru moramo opraviti kolonoskopijo in pregled tankega črevesja. Iz prehrane je potrebno izključiti hrano, ki napenja, sorbitol, fruktozo. Iz vašega prispevka ni razvidno, ali ste za eradikacijo bakterije H. pylori prejemala le en antibiotik ali dva različna antibiotika,. Tudi sami antibiotiki lahko uničijo normalno črevesno floro, v takih primerih svetujemo probiotike. Žal pa ne vem kaj ste mislili s podvensko trombozo.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close