Najdi forum

pomoč

Lep pozdrav!

Sem srednjih let in v moji prehrani je večina bio pridelane zelenjave, tudi sadja. Od mesa le belo puranje, kurje, kakšnma riba in to 2-3x tedensko v manjših količinah. A vedno prevlada zelenjava in to taka, ki bi naj delovala alkalno. Trudim se razkisat telo, čeprav nekih težav razen s spinalno stenozo vratu nimam.

Običajni zajtrk:
črn rženi ali polnozrnati košćček kruha s kokosovim maslom, pokapano z malo meda in cimetom ter skodelica ovsenih kosmičev z iztisnjemo rdečo grenivko, čez dopoldan cca 1 l zelenega čaja, za malico pa različno sadje,

Ob cca 15.30 kosilo z večinskim deležem zelenjave in solate, pogosto proso, kalčki

Popoldan kakšna pest lešnikov, ali mandeljnov, suho sadje.

Okoli 19. LCA jogurt z 2 žličkama brusnic.

Zadne čase kar pogosto merim vrednost ph urina, pri čemer pogosto ne najdem logike!
Po hrani, ki bi naj delovala alkalno je moj urin kisel in pa obratno.

Npr danes je tradicionalni zajtrk bil okrnjen in sem pojedla le kosmiče z grenivko.
Kosmiči kisli, grenivka bazična, vrednost mojega PH 6,7.

V službi pest suhih hrušk in mandelnov, čez 2 uri ena banana, čez 1,5 ure ena pomaranča. uro po zaužitju si izmerim ph: 5,5
Ja, vmas sem popila slab liter roibozovega čaja ( nič sladkano).

Razložte mi v čem je napaka v mojem mišljenju, da bi po takem sadju urin moral biti bolj alkalen.
Jaz ga pa imam totalno kislega.

Sem že večkrat napisal, da se samo s hrano ne da razkisati telesa. Tudi ni vaš jedilnik strašno bazičen, da ne omenjamo drastičnega zmanjšanja mineralov in vitaminov v živilih v zadnjih 50 letih.

Recimo, da bi bil vaš zajtrk strašno bazičen – to z drugimi besedami pomeni, da bi vseboval veliko mineralov. Potem bi se ti minerali v telesu porabili za nevtraliziranje kislih presnovkov (iz hrane, šport, stres), uporabili za delovanje različnih funkcij, nekaj bi jih telo vskladiščilo za hude čase in presežek bi se izločil.

Če je torej vaš urin kisel, so se vsi minerali, ki ste jih pojedli, porabili za zgoraj naštete naloge. Zelo verjetno jih je bilo tako malo, da jih ni bilo dovolj niti za nevtraliziranje kislih presnovkov in za skladiščenje. Telo je zelo zapleten mehanizem, razkisanje pa zapleten proces, zato ne morete o uspešnosti ugotavljati z merjenjem pH po vsakem obroku.

Z indikatorji merimo samo, koliko kislin/baz se izloči preko ledvic (urina), nič drugega. Če bi bili zelo zdravi in nezakisani, bi bili pred obrokom rahlo kisli, približno dve uri po obroku pa rahlo bazični. Takrat bi se izločil višek mineralov, ki jih telo ne bi uporabilo za naloge. Potem pH zopet padal, do rahlo kislega, in narastel dve uri po obroku.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close