Najdi forum

Moj je tako zamerljiv, da je že bedno.

Recimo en brezvezen primer.
Dobili so 3 nove sodelavke in sem ga vprašala kako kaj izgledajo – čist tako brezveze in je rekel, da ga zaslišujem in da sem ljubosumna.

Potem sem se malo šalila pa sem rekla – aha tako dobre so :)))

V četrtek bo morda moral bit dlje v službi, jaz pa imam čago blizu njegove lužbe, samo omenila sem, da bi me morda lahko poklical, ko gre če bom slučajno jaz tudi že želela it.

Takoj je rekel kaj mi boš za hrbtom stala in preverjala… … Pa sem rekla, da ne, da sem samo tam, da bi morda lahko samo poklical.

Zameri vsako stavr in vse kaj mu rečeš, vzame za slabo. Rečeš lepo nekaj predlagaš, vse je slabo.

Res je, da sem bila na začetku najine veze precej ljubosumna, ampak sem imela zato zelo dober razlog (nebi sedaj o tem pisala), ni šlo za prevaro – ampak je izdal moje zaupanje.

Tako, da sedaj vsako mojo besedo poveže s tem
Vse to sva že predebatirala se pomenila, ampak kar to vedno ven vleče.

Jaz sem morala it preko marsičesa, a on pa ne. Sem morala pozabit in prebolet njegovo izdajo, valda da je pustila posledice za en čas.

Poleg tega misli, da je edini, ki dela… Dela polovico običajnega delovnika, pa še ta čas ne dela veliko… Včasih je gužva in če ga slučajno pokličem pa ravno slučajno dela je celi siten, da se kar poslovim in odložim telefon. Saj on sedaj DELA!!!!

V glavnem malo je že smešno vse skupaj, ker je v bistvu on kriv, da je sploh do tega prišlo, da mu nisem več zaupala.

Imate kakšne izkušnje s takšnimi zamerljivimi moškimi, ki mislijo, da mora bit vse po njihovem in so požrli celo pamet sveta??

Skupaj sva 2.5 leti

p.s. Prosim za mnenje..ker sem res že izčrpana

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4425647

Tukaj je še več mojih odgovrov na to temo … da boste dobili celotno sliko.

Pozdravljeni!

Kot pišete, živite ob moškem, ki mu težko zaupate. Zaupanje je temelj vsakega partnerskega odnosa. Če je zaupanje zlorabljeno, je v odnosu zelo težko, saj nikoli ne veš, kdaj boš ponovno razvrednoten in ponižan.

Zamerljivost v vajinem odnosu nadomešča stik in ranljivost med vama. Biti ranljiv pomeni biti odprt na odnos, pripravljen na pogovor in poslušanje. Veliko bolečine se odpira med vama, ki ni našla še svojega mesta v odnosu. Katero bolečino prekriva ta zamerljivost in posledično vaša jeza? Kaj je pod temi čutenji, da se ne najdeta v sočutju in razumevanju?

Samo iskren pogovor lahko reši odnos. Iz pisma domnevam ,da niste poročeni. Toplo vama priporočam skupino za predzakonce v Ljubljani pri Frančiškanih. Naučila se bosta pogovarjati o tistih stvareh, ki združujejo odnos in se bosta v tem povezala in zbližala. To je pot, za boljši odnos jutri.

Želim vama vse dobro v prihodnje.

Sabina Stanovnik
spec. ZDT
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
Tel: 041/867-856
E-mail: [email protected]

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

New Report

Close