POMOČ
Pozdravljeni!
Spremljam vaš forum, kadilka sem zadnjih pet let, kaditi sem začela s 30.leti.Sedaj poskušam nehat, s nicoretami mi je uspelo kajenje zmajnšat, ne pa čisto prenehat.Spreminjam tudi svoje navade, a izgleda, da je zasvojenost kar močna.Obrnila sem se na osebno zdravnico, da bi mi napisala recept za CHAMPIX, vendar mi ga je odsvetovala, češ da v 10% pri pacientih lahko povzroči epileptične napade.
Zanima me, če to drži in če ima to zdravilo še kakšne druge negativne stranske ušinke??
Hvala za odgovor in lep pozdrav!!SILVIJA
Spoštovana Silvia!
Mislim, da je Vaša zdravnica govorila o bupropionu (Zybanu), ki se ga je odsvetovalo pri epileptikih. Morda za Champix, kljub poslanim obvestilom, še ni slišala.
Champix nima vpliva na nastanek epilepsij.Njegov najpogosteši (pa še vedno redek) stranski učinek je slabost. Lhko poprosite Vašo zdravnico, da pridobi dodatne informacije o Champixu, lahko pa ji tudi omenite moj odgovor.
Vsekakor Vam želim uspešno opustitev kajenja. Z voljo, ki ste jo že pokazali, ko ste zmanjšali kajenje, in z nekaj pomoči, Vam bo uspelo!
Pozdravljeni!
hvala za vaš odgovor in trud z nami, kakor tudi za vzpodbudne besede.Končno mi je uspelo priti do recepta za CHAMPIX.Moram pa povedati, čeprav se zavedam, da vi niste za to pravi naslov, niti odgovorni, da sem bila neprijetno presenečena nad ceno zdravila.Pri vsej protikadilski kampanji, prepovedi kajenja na javnih mestih, menim, da bi ministerstvo nekaj moralo storiti tudi za nas, ki se trudimo premagati zasvojenost z nikotinom.Ljudje, ki imajo težave s alkoholom ali z drogami imajo na voljo brezplačna zdravljenja, zdravila, nadomestke…Nam so pa zakonsko zgolj omejili kajenje, nimamo na voljo brezplačnh telefonov, ko smo v stiski. Le zakaj je tako??
Hvala, malo sem razpredla svoja razmišljanja!
vsem, ki se trudimo da začnemo abstinirati, pa veliko uspeha!
Spoštovana!
Zavedam se, da zdravilo ni poceni in se strinjam z Vami, da bi bilo dobro, če bi zavarovalnica krila vsaj delno te stroške. Z zavarovalnico so glede tega kar precejšnje težave in ker pravijo, da morajo varčevati, ne slišijo kaj radi, da bi povrnili stroške za kakšno novo zdravilo. Zavarovalnica sicer plačuje brezplačno pomoč zdravnikov in sester v Zdravstvenih domovih, žal pa ne tudi zdravil za pomoč.Podpiram vsako takšno pobudo.
Kakorkoli, želim Vam uspešno prenehanje kajenja in prepričan sem, da boste, ko boste prenehali, privarčevali tudi kar nekaj denarja. Menim, da se vsekakor izplača, zato zaradi zdravja, kot tudi zaradi financ.
Držim pesti!
pozdravljena.
tudi jaz poskušam s champixom. mi lepo uspeva. živim v londonu, tako da sem champix zlahka dobila. moram pa poudarit, da slabost ni edina težava ki se pojavi ob jemanju. lahko pride do zaprtosti v težji obliki, vsa hrana se vam dobesedno zagabi, pojavijo se glavoboli, slabo počutje…. poznam par oseb pri katerih se je pojavilo kronično slabo počutje. v veliki britaniji je champix brezplačen z receptom in v zelo široki uporabi.
pozor!!!!!!!!!!! champix je povezan z več primeri hude depresije in poskusi samomorov. !!!!!!!!!!!!!!! simptomi se laho pojavijo med ali celo po koncu uprabe. fda preverja neposredno povezanost, vendar je moral proizvajalec pfizer v veliki britaniji to dejstvo navesti v priloženih navodilih za uporabo.
http://www.dailymail.co.uk/health/article-509683/Champix-Is-smoking-pill-safe.html
http://www.champixinfo.co.uk/side-effects-contraindications.shtml
http://www.fda.gov/cder/drug/infopage/varenicline/default.htm