pomoč
Lepo pozdravljeni,
pišem Vam prvič v upanju, da mi boste posredovali vaše mneje in nasvet. Stara sem 24 let in kako leto in pol imam neprestano bolečine v križu, ob prepogibanju pa še večje.Sedaj od bolečin tudi enega filma ne morem od začetka do konca pogledati. Prav tako me vedno bolj boli desna noga, postane hladna, mravljinčasta.Bila sem že pri osebni zdravnici in na slikanju hrbtenice, pa niso ničesar našli. Ker se težave samo stopnjujejo in imam občutek, da so bolečine v križu in desni nogi povezani, me je strah, da ni kaj resnejšega, saj postaja nevzdržno.
Najlepša hvala za odgovor, Maja. Lep vikend
Težave, ki jih opisujete so verjetno povezane. Najverjetneje gre za lumboishialgijo, po domače išias. Do teh bolečin pride ko se katera izmed medvretenčnih ploščic izboči in pritisne na korenino enega od hrbteničnih živcev. Zaradi pritiska na živec se bolečina običajno prenaša po zadnji strani noge navzdol. Svetujem vam da opravite pregled pri ortopedu, v poštev bi prišlo tudi slikanje ledvene hrbtenice z magnetno resonanco. Običajno rentgensko slikanje v tem primeru ne odkrije vzroka težav.