Najdi forum

Kam naj se obrnem po pomoč, obrtniku sem namreč plačala storitev v celoti, on pa dela ni opravil do konca. Zdaj pa se ne javi, bil je tudi pisno obveščen. Če ima kdo podobne izkušnje, naj mi prosim kaj napiše. LP

Probaj vprašat na obrtno zbornico,mislim da ti bojo znali svetovat.Sem
pa slisal ze veliko takih primerov,ki se slabo koncajo.Zasij ga lopova….

Nevem če bi bilo prav, ampak od kod pa si, mene bi zanimalo tudi ime, da se potem drugi lahko izognemu takim situacijam.

Upam, da rešiš težave

lp

Ja zakaj pa ste mu plačali storitev v celoti vnaprej?!

Storitve se NIKOLI pri NOBENI stvari ne plača vnaprej, sploh pa ne v celoti.
Vnaprej se lahko plačuje le za material, pa še to mora biti vse prej dogovorjeno kaj se kupuje in, da vam obrtnik za kupljeni material pokaže račun kot dokazilo o temu.

Podobno je, kot če bi šli k frizerju in bi mu plačali za storitev vnaprej, on pa bi vas postrigel tako, da sploh človeku ne bi bili podobni. Frizuro imate takšno kot imate, brez denarja pa ste tudi, ker ste mu plačali vnaprej.

Nima smisla zdaj objokovati nastalo situacijo, ker ne boste nič dosegli razen negativnih posledic (izguba časa, živcev…), ker gre v tem primeru po vsej verjetnosti za “fušarje”. Raje se iz tega nekaj naučite in ne ponavljajte istih napak!

Če gre za delo, ki ste ga naročili in pri tem z izvajalcem podpisali pogodbo, mu ob koncu opravljenih del podpišeš “prevzem”; torej, če nisi zadovoljna, pač ne podpišeš, dokler ne dokončajo. Če je šlo za “plačilo na roko”, ti ostane samo gnjavljenje – na vse telefonske št., ki jih obrtnik ima. Sama sem v podobnem primeru to počela vsako uro; ko ni dvigoval telefona, ker je poznal št., sem zamenjala telefon. Zagrozila sem mu, da ga bom začela gnjaviti na domu, in da bom objavila kaj neprijetnega v najbolj branem lokalnem časopisu (kar bi tudi uresničila!). Potem se je prikazal in uredil.

Mi smo pa imeli težave s podjetjem, ki je delo slabo opravilo in nam niso hoteli upoštevati reklamacije. Tudi pisno in telefonsko gnjavljenje ni pomagalo, pa smo se obrnili na tržni inšpektorat. Poskusi tudi ti. Problem nastane takrat, če nimaš pisnega dokazila o plačilu.

Javna objava “mojstra” !

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

New Report

Close