Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija pomoč

pomoč

pozdravljeni,

po dolgem času nama je končno uspelo, da se dojiva. Ni imela razvitega sesalnega refleksa in sem si dva meseca črpala mleko ter ga ji dajala po flaši. Sedaj se pa že slaba dva meseca polno dojiva.

ob rojstvu je tehtala 3020 g (1.3.06)
29.3. 3800 g
26.4. 4600 g
17.5. 5000 g
7.6. 5360 g

naša punčka je dobre volje, se dojiva nato je živahna in vesela, dosti spi. Ponoči prespi vso noč. Sestra je dejala naj poskusim dodajat adaptirano mleko, ker se premalo redi. sem poskusila dodajat po dojenju, pa noče piti.

Prosim za vaše mnenje.

hvala in lep pozdrav

Spoštovana Blažka,
deklica raste čisto v skladu s štartno težo, ki jo je imela pri porodu. Takrat je bila na 25.percentili (25.procentov njenih sovrstnikov je lažjih, ostali težji) in sedaj, pri 3mes3tedne je enako na 25. percentili. Torej raste skladno, sledi svoji krivulji.
Ne vidim vzroka, da bi dodajali. Saj ni treba, da je bajsika. Včasih so bili debelejši otroci pač dosti bolj cenjeni, kot danes, ko vedno več mamic doji, hvala bogu, dojeni otroci pa se ne redijo tako kot zalivančki.

Poglejte še sami v tabelo, torej porodno težo in sedaj pri skoraj 4 mesecih in boste videli, da je v redu:

Uspešno dojenje še naprej,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

HVALA vam!!! sem sama enakega mnenja…hvala

New Report

Close