Najdi forum

mi kdo lahko pove jedilnik celega tedna za nosečnico nebi se rada preveč zredila in sploh ne vem več kaj naj jem zadnja dva meseca ko sem zvedla da sem noseča samo žrem pomagajte prosim

Draga Tina,
samo mirno, v nosečnosti je priporočljivo normalno hranjenje, trditev, da mora nosečnica jesti za dva, že dolgo ne drži več. Pomembno je izogibati se nezdravim navadam, izogibati se alkohola, pretiranih količin kave, kajenja, v hrani pa morda bolj skrbeti za pestrost in raznovrstnost.
So pa še druge spremembe in obremenitve, ki tiste, ki so k temu nagnjene, lahko vodijo v prenajedanje. Fino je, ča se lahko o svojih občutkih, morda pričakovanjih, strahovih pogovoriš z nekom, ki ti je blizu. Mogoče s katero od prijateljic, ki že ima otroka, partnerjem ali kom drugim, lahko se pa oglasiš še kaj tudi tu,
z lepimi pozdravi,
Marija

Marija Anderluh, dr. med.

Zivjo Tina!

Ne vem, ce je stvar se aktualna. Pa vendar. Mendar res ne drzi vec, da mora nosecnica jesti za dva, ampak sama sem imela v obeh nosecnostih obdobja, ko sem samo jedla. Ugotovila sem celo, da mi je v drugem in tretjem mesecu precej manj slabo, ce se prisilim, da jem. In da mi je bilo pogosto slabo od lakote, pri cemer se mi je hrana upirala. Potem je bilo pa noro obdobje enkrat v petem mesecu, ko nisem jedla za dva, ampak za stiri. Za zajtrk pet do sest zemelj, za kosilo dvakrat toliko kot moj zelo jesc fant,… Obicajno ne pojem niti polovice njegove porcije. Ampak to so bila obdobja, ugotovila sem, da je najbolje, da poslusam svoj zelodec in svoje pocutje, pazila sem le, da se nisem basala s cokolado in podobnim. Teza? Vsega skupaj sem se zredila za 14kg (13kg), kar je povsem normalno, na koncu pa prej kot v enem letu po porodu pristala na svoji normalni tezi oziroma se malenkost pod njo.

Mislim, da dokler ti pase in jes z glavo – le jej. Ne basi se s sladkarijami, ce pa ti pase za kosilo dvojna porcija, si jo le privosci. Toliko, da se bos dobro pocutila. Sama sem ostala po treh zemljah za zajtrk lacna, zato sem pac nadaljevala.

Cim boljse pocutje v nosecnosti, ne glede na kile, ti zelim,
tina

New Report

Close