pomoč
Do denarne socialne pomoči ste upravičeni, če vaši dohodki ne bodo presegali:
– tistih 45.000 +
povečanih še za DSP za dva otroka +
dodatka za enoroditeljsko družino +
delno povrnitev stroškov najemnine.
najprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor in lahko vam rečem to: zelo bi si želela, da bi na našem centru za socialno delo bili tako dobri socialni delavci kot ste vi. Ne pravim, da niso, a jih je malo. Z marsikaterim vprašanjem namreč naletiš na gluha ušesa. Verjemite, da si sama ne želim in ne uživam v situaciji v kakršni sem!!! Rada delam, vesela bi bila vsakršne službe- preko zavoda za zaposlovanje se tudi dodatno izobražujem, a žal je situacija takšna kot je in sem prisiljena biti odvisna od pomoči države.
Imam pa še eno vprašanje. Sem podnajemnica, a ne za stalno prijavljena na naslovu-najemodajalec pa plačuje davek od najemnine in prijavil nas je na občini. Vendar nisem opravičena do delne povrnitve stroškov najemnine, ker bi za to morala biti na naslovu prijavljena za stalno. tako mi je vsaj rekla moja socialna delavka in zraven še dodala, če nimam kakšne druge možnosti nastanitve- pri mami, očetu ali kakšnem drugem sorodniku! Verjemite, da mi je težko dati 180 EUR. vsaki mesec za najemnino, a žal drugače ne gre!!! Ali se lahko obrnem glede najemnine še kam? Mogoče na stanovanjski sklad?
Hvala za odgovor!!!
Sem pa iz Maribora
Delne stroške najema povrne občina (glede na stalno bivališče) v sodelovanju s centrom za socialno delo. Preverite še enkrat, kajti kolikor mi je znano, je pogoj za povrnitev le overjena pogodba o najemu stanovanja.
Na stanovanjski sklad se kar obrnite, oglasite se na občini (družbene dejavnosti), pozanimajte se, kdaj bo oziroma če sploh bo razpis za neprofitna stanovanja.
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam isti problem, tudi bom rodila, samska, podnajemnica z 175 EUR najemnine.
Pa kjub vsemu mi občina nič ne pomaga, niti do župana ne morem. Sem pa tudi iz Maribora.
Zanimam me kam lahko kličemo oz. kje so ta vrata na katera lahko potrkamo na občini?
Na CSD pa moraš prinesti pogodbo overjeno pri notarju in prijavljen moraš biti na tistem naslovu. Je pa takole, da na dveh naslovih ne moreš biti prijavljen v isti občini(stalno in začasno). Lastniki pa seveda ne želijo bodočim mamic prijati za stalno v svojih stanovanjih.
Kaj sedaj? Nam lahko še daste kak nasvet kako in kam?
Hvala za Vaš odgovor in lep dan še naprej!
Aleska!
Iskreno povedano: to, kar pišem v tem odgovoru je samo brcanje v temo, pridobivanje časa in (lažnivo) dajanje upanja.
Ni “tistih” vrat v Sloveniji, na katere bi lahko potrkala ženska v stiski, ki želi živeti neodvisno od institucij. Imamo dobro razvito mrežo materinskih domov in varnih hiš, stanovanjska politika in pa skrb za ljudi, ki se znajdejo v takšni stiski, je pa na psu.
Kar pa še ne pomeni, da bi morale obupati. Saj vemo, da jih je veliko v podobni situaciji.
Ob tem vam je morda, morda malo lažje.
Razmere so mamicam in otrokom zelo neprijazne in veliko je odvisno od vaše iznajdljivosti, skorajda uporabe domišljije.
To je tisto, kar v resnici mislim, vendar saj veste, da moram uradno povedati, katere so tiste institucije.
Žal mi je, da je tako.
Pozdravljeni!
Hvala za odgovor…no to sem tako vedela, sam mogoče pa vsega tudi ne bi vedela. Saj zato sem vprašala.
Kaj lahko me naredimo? Kakšna peticija ali pritožba..se zberemo, pritožimo??? Lahko me mamice, bodoče mamice kaj naredimo, da se bo začelo obračati za nas na bolje?
No to je pač laično vprašanje..kot sem že napisala, mogoče pa vsega ne vem.
Hvala za odgovor in lep vikend Vam želim!
Vsekakor bi bilo dobro nekaj narediti, da bi se stvari premaknile na bolje. Vendar, kdo ima energijo za to in kakšne “žrtve” bi bile potrebne?
Brez medijev tudi ne bo šlo. Kdo bi se izpostavil? Imamo moč za ta linč?
Najlepša hvala za lepe želje.