Najdi forum

sem noseča in brez dohodkov živim pri starših zanima me kako si lahko uredim porodniško kam moram in tudi po rojstvu otroka kaj mi pripada(mislim kakšen otroški dodatek ali kaj drugega) prosim če mi lahko pomagate ker nevem več kam naj se obrnem še nekaj nisem na zavodu ker če si prijavljen moraš it delat ko ti dobijo službo jaz pa tega trenutno ne zmorem

Tanja!

1. Imaš pravico do STARŠEVSKEGA DODATKA, ki znaša 35.000 tolarjev mesečno. Do njega si upravičena ob rojstvu otroka. Uveljavljaš ga na centru za socialno delo z rojstnim listom in osebnimi dokumenti. Do njega si upravičena za čas enega leta.
2. S potrdilom o terminu poroda (izda ginekolog) uveljavljaš na centru za socialno delo POMOČ OB ROJSTVU OTROKA. Le ta zajema opremo za novorojenčka (na voljo je več različnih paketov). Namesto paketa lahko izbereš denarni prejemek v višini 50.000 sit.
V nekaterih slovenskih občinah pa svojim krajanom tudi podarijo bone v določeni protivrednosti, ki jo vnovčijo v kakšni trgovini. Vprašaj, kako je pri vas.
3. Po rojstvu otroka (najkasneje v treh mesecih) vložiš obrazec na center za socialno delo (kupi se v knjigarni) “vloga za dodelitev OTROŠKEGA DODATKA”. Njegova višina je vezana na dohodek na družinskega člana. Glede na to, da bodo tvoji dohodki nizki, bo znašal nekaj nad 15.000 sit.
4. Pravica, ki jo lahko uveljavljaš že zdaj, pa je DENARNA SOCIALNA POMOČ, ki je namenjena tistim, ki nimajo dovolj sredstev za preživljanje in za nastalo situacijo niso sami krivi. Obrazec dobiš na centru za socialno delo, kjer pravico tudi uveljavljaš. Potrebo je priložiti kopico dokazil o premoženjskem stanju in podobno.
Pa srečno!

New Report

Close