pomivalni stroj,,,,kaj potrebujem?
sol, lesk in detregnt..all in one ne, ker so jajca
dol je okej šparova, jo dela claro. Lesk in detergent kupuj v kakme Muellerju ker v navadni hštacunah je vs ebolj bogo (vzhodna europa)..jaz sem blizu ita meje in kupujem kar COOPov prah (detergent) ker je okej, poceni in lepo opere. Večin adetergentov je na fosfatni osnovi, dobiš pa tudi že na kisikovi osnovi. te so boljše, tud ne smrdijo tko kot fosfatna sredstva, pa glih tokl če n eše bolj učinkovite
tabletam se ogibaj, oz če jih že maš jih preden jih daš v predal zdrobi na manjše koščke
stroj od časa do časa prečisti s kisom in sodo, posodo vsaj na grobo prebriši predno jo daš v stoj, peri na temepraturno bolj bogate programe (65 C, auto, ne na ECO 50)
Najboljše je uporabljati klasiko:sol, prašek in sredstvo za izpiranje. Mi ne kupujemo tablet. Prašek dobiš recimo v dmju (njihova denk mit trgovska znamka je dosticenejša od finisha) in v mercator hipermarketih (manjši marketi ponavadi prodajajo le tablete). Sol dobiš tudi v mercatorju, sredstvo za izpiranje pa mi kupujemo v dmju denk mit. Pa navodila od stroja dobro preberi, da veš, kam moraš kaj dodati. Če streseš prašek v posodo za sol, boš uničila regenerator.
Če ima tvoj stroj na armaturi narisano tableto – torej da posebej vključiš lahko funkcijo pranja s tableto, potem komot lahko uporbljaš tudi tablete – glej take, ki so na kisikovi osnovi – brez fostatov. namesto teh osvežilcev pa obvezno luftaj, torej ko ne pereš, pusti vrata priprrta, s tem omogočaš kroženje zraka in preprečevanje razvja plesni in glivic zaradi vlage. In namesto osvežilcev – nageljnove žbice – klinčki so idealni naravni osveževalec zraka, lepo diši in nobene kemije – naravana eterična olja po enem mesecu pa zamenjaš vsebino – jaz jh nasujem v eno novo obešanko ( tisto, ki je za gel za v WC).Sredsva za izpiranje ne uporabljam, ker ne maram jest te kemije na žlicah in krožnikih – poližite enkrat, pa vam bo jasni, kaj pojeste v juhci in zakaj se pijača lahko tako lepo zapeni, ko si jo nalijete v kozarec, ki je bil pomit v pomivalcu 🙂
Drugače pa: prah, nikakor gela, gel je tako mazljiv in če redno tedensko ne pucaš spodaj sifona, kjer ostane po pranju še malo vode, se ti bodo noter zaredile glive in plesni – gel je dosti bolj idealno gojišče za njih, kot prah. In se strinjam z Whitecow – kupuj italijansko robo ( Carrefur, Ipercoop), tudi s francoskimi ala Lecler pri nas imam dobre izkušnje, pa v Mullerju -nemško robo.
Moj prejšnji stroj: 10 let star Gorenje – večino časa je bilo noter prano z malo ceta za posodo, pa samo sol v posodi – serviser, ki ga je pri 8-h letih prišel pogledat, ker je šla tesnilna guma vrat, ni mogel verjet, kako nezapacan stroj je bil. Ko je šel programator, je šel od hiše.
Moj pomivalc ima plastično dno, ne rostfraj, in to ni šans, da se ne paca.
Stari stroj sem filter čistila vsakih nekaj mesecev, pa niti ni bilo hujše potrebe, pri tem novem stroju pa bog ne daj, da ga vsaj na hitro ne pomijem na vsaka dva tedna.
Tudi v starem stroju sem vedno uporabljala gel.
Sijaja ne uporabljam, sol je pa obvezna. Posoda je veliko slabše pomita, če ni soli, kot če slučajno kdaj pozabim dat detergent in je soli dovolj …