Najdi forum

Pomivalni stroj

Pred 14 dnevi se nam je pri Gorenjevem 4 leta starem pomivalnem pokvaril elektronski programator. Popravilo: 32.000 Sit.
Pred njim smo imeli 6 let Candya, ki je slabo pral in se tudi ves čas po malem kvaril.

Tako da…

LPL

Gorenje kot kaže dela tudi tiste fensi hladilnike za Smeg. Prijateljica, ki živi v Angliji, gleda hladilnike, ki se ji zdijo čudno znani, čeprav gori piše Smeg. Pogleda: made in Slovenia.

NatašaH,

malo več informacij rabim (glede “namiznega”) – a ga imate postavljenega na pult ali kako… potem se pa zmeniva dalje…

LP

Maxi

Pozdravljena Maxi!

Sicer je moj pomivalni stroj namizni, toda postavljenega imam v omari pod pomivalnim koritom, ker sem ga kupovala kar nekaj let kasneje, kot kuhinjo in ni bilo več prostora.
Vse skupaj se je izkazalo kot zelo primerno, saj je pomivalni stroj dovolj prostoren, da v njem operem vso posodo, ki jo dnevno “posvinjamo”.

Stroja (upam), da ne bom potrebovala kaj kmalu, sem se pa že začela pripravljati na novega.
Na mojo veliko žalost sem dobila informacijo, da Gorenje ne dela več teh (“namiznih”) pomivalnih strojev.

Zavedam se, da je cena skoraj enaka samostoječemu, toda če ni druge možnosti…..

Hvala ti za vsako informacijo in lep pozdrav!

Srečno Maxi – tebi in vsej tvoji družinici vse lepo v Novem letu in naj vam bo vsaj tako lepo, kot vam je bilo do sedaj!

Nataša

Miele.

Mojca Berdnik Vozel

Pozdravljene punce,

evo, zdej bom pa očitno morala cel kup poslovnih skrivnosti razkrit, ampak vam pa že lahko zaupam:)))

MatejaG
– ja takole je glede sestavnih delov od Miele pa Gorenje pa… noben proizvajalec ne dela vseh sestavnih delov od A do Ž sam, ampak so predvsem za tiste bolj komplicirane specializirana druga podjetja. In teh je (kvalitetnih seveda) relativno malo, tako da jih praktično vsi proizvajalci kupujemo pri istih dobaviteljih. Ne pa seveda enakih (po enaki ceni), nekateri vgrajujejo v svoje aparate najdražje sestavne dele, drugi cenejše, tretji nekje vmes… Tako da je seveda zelo res, da Gorenje in Miele kar nekaj sestavnih delov kupita pri istih dobaviteljih, možno pa je, da Miele kupi kak najnovejši, dražji, boljši model tega dela, Gorenje pa ne (ker najbrž ve tudi v tem primeru ne bi hotele za Gorenje plačat toliko kot za Miele)…
– pralno sušilnega stroja Gorenje ne bo sčaralo, ker pač tudi teoretično ne nudi optimalnih rezultatov pranja IN sušenja (ja vem, da je stiska s prostorom:)

Jagoda – pssst, ne nikomur povedat – Gorenje dela za Bosch sušilne in pralne stroje (seveda ne čisto vseh modelov), Bosch pa RES za Gorenje pomivalne stroje (tudi ne čisto vseh naših modelov, nekatere dela za nas SMEG). Tega se načeloma ne razglaša naokoli, ampak podobne izmenjave in sodelovanja so vsaj v naši branži mnogo bolj pogosta, kot to (iz)vedo potrošniki… ampak saj to ni tako slabo, a ne?:)

artep – ja točno tako, Smegov in Gorenjev “Oldtimer” sta en in isti aparat z malo drugačnim designom (in BISTVENO drugačno ceno, mislim da je Smeg x 2 v primerjavi z Gorenjem), v bistvu je to ista zgodba kot odgovor Jagodi…

artep – vsi proizvajalci testirajo najprej SAMI v svojih laboratorijih, po enotnih STANDARDIH, ki jih je postavilo mednarodno združenje proizvajalcev SAMO SEBI (npr. za energijske razrede – poraba energije, učinkovitost…) in ki predpisujejo testiranje v najmanjših detajlih. Na vsakem trgu pa potem proizvajalce kontrolirajo neodvisne inštitucije (kot npr. zveze potrošnikov ipd) in običajno si v urejenih državah proizvajalec tudi pod razno ne dovoli navajat napačnih podatkov, ker to praktično pomeni, da lahko v primeru odkritja “zapre štacuno”. Samo še to – Slovenija ni najbolj urejena država in precej proizvajalcev v Sloveniji za ene in iste aparate navaja drugačne podatke kot npr. v Avstriji ali Nemčiji.

Upam, da nisem preveč naložila:)

Želim vam seveda vse najlepše v Novem letu, grem naprej pripravljat silvestersko večerjo, in da bi vam vsaj vaši “gospodinjski prijatelji” stali ob strani (pa od kateregakoli proizvajalca že).

Maxi

Draga NatašaH,

hvala za lepe želje, enako tudi vam iz srca…

Maxi

P.S. Ja res je, Gorenje jih nima več, ampak zanesljivo se jih pa še da dobit od drugih proizvajalcev, zato nič ne skrbi.

Ej Maxi hvala za tole razlago. Sem je zelo vesela, tudi iz šolskega stališča.
Ja vaša branža ni edina, saj to se bo menda vedno pogosteje končalo v grozdenju, kajne? In glede na to, da so to različne države skoraj podira teorija clustrov hi hi hi, no sej že Lama iz Dekanov s svojim izmenjavanjem ruši.
LP in naj vam diši večerja… ter SREČNO !

J.

He he he. Pa smo te malo sprovocirale. Hvala za te podatke. Ko smo kupovali opremo in gosp. aparate, sem se malo zanimala naokoli in mi res nihče ni svetoval gorenjevega pom. stroja. Je pa res, da je vsakdo vedel kaj slabega povedati tudi o drugih proizvajalcih. Žal moraš tudi pri teh stvareh imeti malo sreče, da dobiš dober stroj.
Naj bodo moje kritične besede o gor. pom. strojih tudi vam v fabriki malo v razmislek, kako prodajalci prodajajo vašo robo, če pač trditve tega konkretnega prodajalca res niso bile umestne. Glede drugih gor. strojev ni imel takšnih pomislekov. Kot rečeno, pri meni je na koncu odločil videz, ker sem kupovala prostostoječega in v barvi rostfraj. Kar je sicer neumen argument, ampak tudi avto sem kupila tako in mi ni bilo žal.
A se da dobiti kakšne primerjave gosp. aparatov kje na internetu? Testi, poraba, cena, razmerje med ceno in kakovostjo… Z veseljem se dam prepričati v gorenjevo kakovost, če bodo kje kakšni vsaj približno objektivni in konkretni podatki.

Tudi mi imamo Whirlpoola. In to zato, ker je bil edini, ki je znal vse, kar smo od pomivalnega stroja pričakovali (tihost, možno pranje samo zgoraj oz. spodaj, dvigovanje zgornje košare). In smo zelo zadovoljni.

New Report

Close