Najdi forum

pomivalni stroj

Poznate kaksne kuhinje-proizvajalce, ki imajo omare za pomivalne stroje na višini (delovni)?
Kakšne imate izkušnje in na kaj je potrebno biti pozoren?

Koliko jaz vem, ti lahko dandanes vsako kuhinjo tako postavijo kot tebi paše in kot si jo zaželiš. Mi imamo Nobilio in je bila možnost takšne postavitve, vendar se potem nisem odločila za to.

Kje ste jo pa kupili?

Saj ni problem najt takšne kuhinje, ponavadi je problem, ker je treba vodovodno inštalacijo dvignit na primerno višino, vse drugo je pa stvar okusa in izvedbe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz mislim, da se to da narediti z vsako kuhinjo.
Je pa tako – poskusi si zdaj res točno predstavljati, kako boš posodo dajala v pomivalca. Fajn je, če je ta blizu korita, se pravi, da boš takoj zraven korita imela visoki element (in bo njegova stranica stalno pošpricana), se pravi, da ne bo prostora za odlaganje. Če imaš pomivalca na tleh, je pot od korita vanj kratka in ne škropiš pretirano (če posodo recimo predhodno splakneš, kar je včasih vseeno treba), po mojem je daljša, če je pomivalc poleg korita. Za nalaganje v višjo košaro to pomeni kar nekaj škropljenja.
Se pa strinjam, da je za hrbet in pospravljanje zagotovo ugodneje, če je zadeva višja.
Ne vem, premisli.

Ja, jaz sem dosedaj zasledila, da je moznost le pri Marlesovih kuhinjah…
Instalacije niso problem, ker smo se v fazi napeljave in sem se ze pozanimala in je najboljs imeti 2 odtoka (eden za pomivalno korito, drugi pa za pomivalca)…Najprej bi bil pomivalc nba visini, potem odcejevalnik in nato pomivalno korito…

Nobilio dobiš že marsikje, Kerin Povirk, Rutar, Il ambienti…

Jaz imam pomivalni stroj dvignjen in to je ena izmed najboljših stvari v novi hiši.
V bistvu je kuhinja urejena tako, da so vsi bistveni elementi dostopni iz ene točke; za lažjo predstavo: stojim pred štedilnikom, 90 stopinj v levo je korito, naslednjih 90 stopinj v levo je PS in 2 koraka v levo je hladilnik. Nobenega nepotrebnega prestopanja, korakanja, nošenja loncev,…

O kakšnem špricanju, svinjanju in podobnem ni sledi, razen, če si tak tip gospodinje, kar pa nima veze z višino PS.

Inštalacije – dvignjene so bile predvidene že v načrtu, ko se je večina le spogledovala, kaj sem si izmislila:-)

Kuhinja je delana po naročilu, vem, da ima Dan kuchen dvignjen PS.

LP,Nike

Ma ja, očitno sem jaz svinjski tip gospodinje, kaj čmo….

Nike, kje / pri kom si ti dala delat kuhinjo in koliko je stala?
Imas se kaksen nasvet (prakticnost, uporabnost,…)?

Na kaksni visini imas pomivalca in kako je z odtokom (2, na kaksni visini?)?

Hvala.

Za toliko, kolikor je dvignjen PS pri DC, ni treba nič inštalacij premikat, tako je bilo meni rečeno v salonu.

Ja za koliko pa se dvigne PS, da se ni treba sklanjat, za kakih 30-40cm?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kuhinjo je naredil “hišni” mizar 🙂

Ne, resno, v krogu prijateljev imamo mizarja, ki za bližnje in daljne prijatelje, sorodnike, znance dela pohištvo, vrata, stopnice,.. in ima dovolj dela, zato ga ne bi reklamirala. Cene pri njem so podobne kot v trgovini, razlika je v tem, da naredi po meri, da lahko izbiramo materiale in kombinacije po želji, da naredi in zmontira.

Odtok za PS je dvignjen in je na svoji steni, na tej isti steni je tudi vodni priključek za Ameriški hladilnik (ki ga zaenkrat še nimamo), na drugi steni je odtok od korita in je v normalni višini.

PS mislim, da je dvignjen spodnji rob 50 cm od tal, je pa višina odvisna od višine uporabnikov kuhinje.

Nasvetov ne bi rada delila, ker so potrebe po organizaciji v kuhinje zelo različne. Zelo odvisno od stila življenja družine /gospodinje. Jaz osebno nisem želela velike kuhinje z 10m pulta, meni zadostuje 2,80X2,60X2,30, to zadnje je polotok, ki se nadaljuje v jedilnico. Moja najboljša prijateljica ima zelo podoben načrt hiše in je želela veliko kuhinjo ločeno on ostalih prostorov z jedilno mizo in klopjo. Tudi prav:-)

Točno sem predivdela kje potrebujemo vtičnice, kje dodatno razsvetljavo (npr steklene police z vgrajeno lučjo), kje bodo gosopdinjski strojčki (rolo omarica), koliko potrebujemo steklenih vitrin v kuhinji in koliko v jedilnici in podobno,..

LP,Nike

Ojla;
Se vprasanje: Kako pa si izracunala na katero visino dati pomivalca oz kako si izracunala primerno visino elementov zate?
Kateri pomivalni stroj si izbrala in kako si zadovoljna z njim?
Iz kaksnega materiala imas narejeno kuhinjo, pult?Na stenah ploscice ali kaj drugega?Tla?

Oj,

celotni pult je dvignjen za 7 cm (višina sedaj 92 cm) sicer sem si želela del, kjer je steklokeramična plošča poglobiti (znižati) vendar bi to vzelo preveč pulta, zato je to odpadlo.

Pult nimam pojma iz česa je (nekaj lesenega oblečenega v folijo) ob robu alu letvice. Iz istega materiala je tudi miza v jedilnici.

Ploščic po stenah ni, ker je stena, kjer sta hladilnik in PS, v celoti zakrita s kuhunjskimi omaricami (omare čez celo steno), na steni ob kateri je pomivalno korito je od pulta navzgor okno ( ob pomivanju gledam v naravo) tretji krak kuhinje je pol-otok, ki gleda v jedilnico in nima stene.

PS je 8 let star Candy še iz starega stanovanja in čaka ( zaenkart dela še b.p. ) na svojega naslednika, ki bo zagotovo Bosch.

Po tleh celotno pritličje (razen kopalnice, kjer so drugačne ploščice)(stopnišče, kunija, jedilnica, dnevna in hobby soba) se enotne granitogres ploščice (kombinacija 3 velikosti in mozaikov), pod njimi talna centralna.

Lp, Nike

New Report

Close