Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Pomisleki pred lasersko operacij oči

Pomisleki pred lasersko operacij oči

Določen imam datum operacije z laserjem pri Šalamunu v Kromberku.

Imam pa določene pomisleke in pišem zato, da se bom otresla skrbi.

Zdravnik mi je na pregledu povedal, da mi bo pustil – 0,5 dioptrije – ker je to baje normalno in zato, da ne bi kasneje imela probleme z branjem na blizu. Povedal mi je, da mi očal s to dioptrijo ne bo treba nositi, razen mogoče ponoči ob vožnji z avtom. Določil mi je torej to najmanjšo možno dipotrijo – 0,5 , ki mi jo bo pustil, a sem opazila, da s to dioptrijo komaj vidim na tablo – videla sem samo črke oziroma številke v prvi vrsti pred seboj na tabli, ki so največje, pa še to zelo slabo, ostalih ne. Ostale predmete v sobi sem sicer videla u redu. Drugače je moja dioptrija okoli – 7.

Ko sem mu povedala, da nočem, da mi karkoli pusti oziroma, da menim, da mi ni pravilno določil dioptrijo – ker mi je tudi povedal, da imam premočna očala (kar pa se mi ne zdi, ker vidim z njimi zelo ostro), je rekel, da je on strokovnjak, da ima najboljšo opremo, da on že ve itd ter sploh ni upošteval mojega mnenja, da preslabo vidim. Imam že izkušnje z okulisti, ki so mi določili premajhno dioptrijo in sem kmalu po izdelavi novih očal h drugemu okulistu, ker mi prvi ni pravilno določil dioptrije.

Sedaj se bojim, da bom morala še vedno nositi očala, kljub temu, da bom šla na operacijo in dala tistih 2000 evrov. Za to operacijo sem morala kar dosti časa zbirati pogum in živce in se mi zdi, da bo vse zaman, če bom na koncu vseeno morala nositi očala.

Ima kdo izkušnje s tem? Na dan operacije imam še en pregled – naj vztrajam pri mojih izjavah, da vidim preslabo s tistim, kar mi namareva pustiti ali pa naj pustim, da bo opravil, kakor on misli, da bo prav – naposled mogoče ima res prav?

New Report

Close