Najdi forum

Pozdravljeni forumaši,

Imam eno vprašanje ki me močno muči, ampak nevem če sem se obrnil na najbolj primeren forum.

In sicer zadnje čase se mi pogosto dogaja, da v sanjah padam, in tik preden udarim v tla(v sanjah seveda) se zbudim.

Verjamem da se to marisakeremu izmed vas tudi dogaja, zato upam da mi boste lahko pomagali in mi odgovorili KAJ POMENIJO TE SANJE?
Iskal sem ze po vsem spletu pa nic kaj nasel.

Hvala,
LP!

Oj

Tudi jaz sem včasih sanjal te sanje. Bile so mi celo všeč, ker sem dobesedno čutu kako mi šopa adrenalin po žilah in to je bla zame prava adrenalinska bomba. Toda že nekaj časa nisem doživel teh sanj in tudi na splošno ne sanjam veliko ponoči ko spim.

Od kar sem se posvetil temu, da sem znotraj sebe umirjen in sproščen, da z svojo metodo izločam vse negativne stvari, ki se mi naberejo in me težijo veliko lepše spim in tudi sanjam izredno redko.

Nekje sem že pred časom zasledil razlago teh sanj pa sem na žalost pozabil kaj naj bi pomenilo.

Z malo truda lahko z iskalnikom na internetu najdeš kakšno vedeževalko, ki bo brezplačno odgovorila kaj tvoje sanje pomenijo. Sam sem imel pred nekaj meseci zelo žive sanje pa mi je prva na katero sem se obrnil odgovorila.

Živjo,
meni se pa dogaja,da imam zelo pogosto (vsak drugi dan) nočne more,ponavadi sanjam dogodke, ki so bili zame zelo travmatični, nekoga ali več ljudi, ki me zasledujejo in hočejo priti v mojo hišo. Zanimivo se mi zdi, da prav v vsakih morah nastopa tudi moja starejša sestra, ki jo vedno nekdo hudo poškoduje ali celo ubije. Tudi deformirani osebki niso izključeni iz mojih mor. Ali kdo ve, kaj bi karkoli od tega lahko pomenilo?

Pozdravljen badDreams!

Popolnoma vas razumem, da se počutite neprijetno, zaskrbljeno morda celo prestrašeno.

Nočne more so sanje, ki se pojavijo med spanjem v fazi REM ( med hitrimi očesnimi premiki) in izzovejo močne občutke strahu in stresa. Ponavadi se zgodijo pozneje v noči in človeka lahko tudi delno prebudijo.
Vzroki za vaše nočne more so lahko različni: lahko so posledica zdravil, bolezni, utrujenosti, stresa.. če pa se pojavljajo pogosteje in so si podobne, so po mnenju psihologov največkrat posledica zatrtih občutkov, ki si jih ne priznamo in nočemo sprejeti. Če se bodo vaše nočne more nadaljevale še v naprej vam priporočam terapijo pri psihologu, kjer se najprej analizira vsebina sanj in dogajanje v resničnem življenju, nato pa se prične z reševanjem problemov za katere se je izkazalo, da bi lahko bili vzrok za ponavljajoče se more.

Sicer pa lahko nočne more povzročajo tudi manjši vsakodnevni stresi, kot so skrb v službi, doma… zato vam toplo priporočam, da poskušate tudi s kakšnimi tehnikami sproščanja, kot so masaže, telesna aktivnost predvsem pa najdite način, kako se boste sprostili in umirili tik pred spanjem.

Želim vam veliko sreče in čim manj neprijetnih sanj

Pravijo, da hiša v sanjah predstavlja našo osebnost. Je torej naš pravi »jaz«, ki pojasnjuje notranje in zunanje razpoloženje, dogajanje v njej in okrog nje, ter mesto, kjer se hiša nahaja, pa je psihičnega, čustvenega in duhovnega pomena.

Očitno sestra igra ali pa je igrala pomembno vlogo v tvojem življenju…V kakšnem odnosu pa sta oz. sta bila ?
Ti je kdaj šla na živce ? Te izkoriščala, kot starejša sestra ?

Robi.

Ena izmed teorij pravi “nočne more so naša slaba vest”. Premisli…

New Report

Close