Najdi forum

POMEN IMENA

Zdravo!
Nevem,če sem na pravem forumu…ampak tukaj se veselo zbira imena za otroke,kaj mogoče katera ve,katera internetna stran ima razlago imen.
Iščem,ma ne najdem.
Še posebno me zanima ime RENE!

Hvala vam v naprej za odgovor!

google ali wikipedia 😉

Sicer pa izvoli:
“Renee is a common female name in the United States and Australia, and male and female name in Europe. Pronunciation: rε-‘nei

The word Renee can mean the following: reborn, born again. There is often an accent over the middle e, as in Renée. The origin is Latin and French (verb: Naître, to be born). Related names include: Rene/René (male), Renata (female), Renato (male), Renea (female), Revivo (male), Renate (female), Ranait (female), and Renait (female). According to the US Social Security Popular Baby Names Website, Renee was in the top 100 baby names given to infants in the United States in the late 1970s and early 1980s.”

Torej: prerojen, ponovno rojen… kar lušno 🙂

lp

http://www.otroci.org/imena.html

Spodaj imaš razpredelnico s tujimi imeni. Za vsako ime je podan pomen in izvor. Veliko imen, ki so pogosta pri nas (prilagodi zapis in izgovorjavo) ali so povsem identična našim imenom najdeš med nemškimi. Malce pobrskaj.

RENÉ

Usage: French, German, Slovak, Czech

Pronounced: rə-NAY (French) [key]

French form of RENATUS. A famous bearer was the French mathematician and rationalist philosopher René Descartes.

RENATUS

Usage: Late Roman

Late Latin name meaning “born again”.

izvira iz imena Renato, zato poglej pod tem imenom, drugače je Rene francoskega izvora, Renee pa je ženska različica

ime mi je Nina im me zelo zelo zanima pomen naslednjih imen 🙂
punce : aneja, lana, tina, saša, nika, zala
fanti: žan, tadej, alen, leon, nik, tim, teo

lepo vas prosim da bi mi odgovorite na e-naslov 🙂

hvala in lepo pozdrav

mogoce je bolje, da si gres izposodit leksikon imen 😉

Lahko si pogledaš na:

ww.behindthename.com

Lahko si sposodiš knjigo Janeza Kebra – Leksikon imen. V detajle razloženi pomeni imen.

Ali mogoče kdo ve kaj pomeni ime Franc??? NUJNO!!!

kaj pomeni ime KAJA

Kje se pa da dobit tt leksikon imen?
K mene to tud ful zanima!

LoVe YoU bOy!!!!!!!!!!!

Jaz bi pa povprašala za ime Lana me zanima v šoli delamo seminarsko in nikjer ne najdem pomena imena lana..

vsako ime poleg pomena, nosi tudi energetsko vibracijo, ki prinaša s seboj tudi določene programe, ki jih predamo naprej otroku, s tem, ko ga kličemo po imenu. tako da pomen je pomemben, vibracija imena pa še toliko bolj..za tiste, ki se zavedajo moči sporočil:)

V trafikah prodajajo knjigico Pomen imen…fletna zadeva…

na tej strani najdete pomen in izvor vseh imen! –>http://www.babynames.com/

New Report

Close