POMEMBNO
Dober večer – ker je ura že čez 11. zvečer!
Leta 2007 sem začela delati kot moderatorka na forumu “Ni zdravja brez duševnega zdravja”, lani jeseni pa sem presedlala na forum “Skrb zase”. Za slednjega sem si zelo želela, da bi bil poln osebnih zgodb, iskrenih razmišljanj, različnih izpovedi,…
Zato sem bila na hipe skoraj šokirana, ko je na forum prišla kakšna anketa ali pa kar že reklame za vse mogoče. Če sem iskrena, si tega ne želim zelo. Več mi je do dolgih pisem, v katerih bi ljudje povedali res nekaj iz globine sebe, vprašali, kako so se drugi znašli v podobnih okoliščinah itd. Res je, da sem vse do zdaj, kar je prispelo, odobrila, a morda od zdaj naprej ne bom več tega počela oz. če že bom, bo zraven vedno moj kratek komentar.
Za forum si res želim, da bi bil v stilu naslednje 1 mojih izkušenj… Kmalu po rojstvu moje prvorojenke sva si s partnerjem želela imeti še 2. otroka. In ravno on, ki je bil edini od zdaj treh otrok, ki jih imava, načrtovan, prav dolgo ni hotel priti. Tako sem v tem času bila naročena pri zobozdravnici. Ker za 1 moj zob ni vedela, kaj je z njim, me je poslala na rentgen. In takrat sem imela dilemo: Hm, če sem že noseča, lahko rentgen mojemu plodu škodi. In je bolje, da ne grem. A s tem izgubim termin pri zobozdravnici, za katere vemo, da se nanje prav dolgo čaka. Če pa nisem noseča, a tega ne vem, bi pa morala iti na rentgen. V glavnem, da ne zakompliciram preveč, bom skrajšala zgodbo. Bila sem obupana in nisem vedela, kaj naj naredim. V tistem pa zazvoni moj gsm in kdo je bil?! Zobozdravničina asistentka – DA JE NEKAJ PRIŠLO VMES IN DA MI MORATA ŽAL ODPOVEDATI TERMIN… Hu, super! Tako sem pridobila čas, v katerem se je izkazalo, da še nisem noseča in da lahko grem na rentgen in potem k zobozdravnici. Moj um je bil premalo sposoben, da bi prišel do tako elegantne rešitve. Ko je nekaj poseglo vmes, sem zlahka prišla do rešitve in veliko breme je padlo z mene.
Morda se bo komu ta zgodba zdela neumna, a mislim, da zelo dobro ponazori, kako nam možgani ne morejo vedno dostaviti najboljše možne rešitve. Če pa se prepustimo, se zgodi kakšen čudež in vrata so nam odprta…
Toliko v razmislek, bom pa še kaj v tem stilu kdaj napisala.
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.