Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija pomarančni sok

pomarančni sok

lep pozdrav.

imam 19-mesečno hčer, ki ji približno 7 mesecev vsako jutro stisnem eno ali dve pomaranči, sok nekoliko razredčim z vodo in to (približno 2 dcl) potem na dušek izpije.
približno pol ure pozneje poje zajtrk.

zaradi nekaterih mnenj, da bi ji to utegnilo škodovati (preveč kisline, ki bi škodovala želodcu, onesnaženost pomaranč zaradi kemijske obdelave, preveč vitamina C ipd.), me zanima, kaj vi menite o tej navadi. je res lahko škodljiva in naj ji sok dajem le še občasno ali je to vendarle zdravo in dobrodošlo?

problem je v tem, da mi same vode skoraj zagotovo ne bo pila (vsaj ne v taki količini), mislim pa, da so kupljeni sokovi, ki so sladkani itd, slabša možnost.

hvala za strokovno mnenje in tudi vsa ostala in lp

tina

Mislim, da so pomisleki odveč. To praktično pomeni 2 pomaranči dnevno, kar je popolnoma v redu, C vitamina pa praktično ne moremo predozirati, oziroma nekaj poročil o tem obstaja, vsekakor pa bi morala pojesti 10x več pomaranč.
Jutranji obrok sveže iztisnjenega sadja, čez pol ure pa zajtrk – za ta način pa Montignac pravi, da je odličen in jaz se z njim strinjam.

Vsekakor imate popolnoma prav, da so kupljeni nektarji (torej do 30%sadni delež z dodanim sladkorjem) dosti slabša možnost in je vaš način popolnoma v redu. Celo odličen.

Kar tako naprej,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close