Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo pomankanje apetiata

pomankanje apetiata

Spoštovani.
Sem mamica 14 dni stare hčerkice, ki je nasplošno zelo priden dojenček. problem, ki me mori je ta, da si zelo želim še naprej dojiti svojega otroka čeprav že od prihoda domov trpim za pomanjkanjem apetita. Moram se resnično mučiti da kaj pojem, pa še ob tem se mi neprestano pojavlja skrb, če je hrana primerna, da ne bo dojenčica dobila krčev.
Zaenkrat z dojenjem ni težav, moj apetit pa je vsak dan manjši in skrb večja.
Prosim za nasvet

Pozdravljena!

Si sami pripravljate hrano ali Vam jo pripravlja kdo drug? Hrana, ki je nevtralna za dojenčka, ki nima težav z alergijami je naslednja: testenine, krompir, riž, naravni zrezek( puran, teletina, kokoš, konj), zelenjava kot prikuha( korenje, bučke, kolerabice, por, repa, spinača, blitva), sadje kot kompot. Hrana je namenjena, da Vas vzdržuje, le nekaj jo gre v mleko. Glavna sestavina, ki jo zavestno prispeva mati, je tekočina- voda, da tvorba poteka v zadostni količini. Torej je pitje najpomenbnejše, sledi zdrava prehrana in počitek. To troje tvori mleko, ki ne presahne, dokler Vi tako želite.
Veliko srečnih trenutkov z Vašo hčerkico Vam želim!
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Hvala za tako hiter odgovor. Apetita res nimam sem pa ves čas popila veliko tekočine vode in kompota zato verjetno do sedaj ni bilo težav.
Ker pri nas kuha tašča me zanima ali obstaja kakšnja knjiga z recepti za pravilno prehrano doječih mater, močno se namreč bojimo krčev dojenčka.

Hvala še enkrat in lep pozdrav.

Pozdravljena!

Knjige, kjer bi bilo izrecno poudarjeno ne poznam, naslanjam se namreč na dietno prehrano ob občutljivem želodcu in smernice zdrave prehrane. Sem pa pomislila na knjige, ki imajo opisano uvajanje prehrane pri dojenčkih. Zanje je potrebno upoštevati enaka pravila kot za dojenje brez krčev. Poznam knjigo Dojenček založbe ValeNovak, ki ima na koncu recepte.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close