Najdi forum

pomanjkanje železa

Pozdravljeni, straši.

Moja skoraj 11 mesečna deklica ima premalo železa v krvi. Ker s prehrano nisva uspeli izboljšati krvne slike, sva dobili zdravilo Ferrum lek. Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem zdravilom. Deklica je drugače zdrava in živahna.
Ali mi svetujete kakšno posebno hrano?

LP, natasa

Jaz sem ga dobila pred nosečnostjo. No, jemala ga nisem, sem bolj pila sok rdeče pese, pa se mi je stanje prav tako znormaliziralo. Mogoče poskusi še z jetri, špinačo (čeprav ta ni tako bogata z železom, kot so govorile naše babice),…

nika

Haj!

Moji punci sta ga jemali skoraj 4. mesece. Pri pediatrinji sem dobila seznam hrane, ki je bogata z železom pa ga zdaj ne najdem. Saj ti bo še kakšna punca kaj napisala. Jaz sem jima ga dala v sok, ker ga drugače nista hoteli pogoltniti, daje se ga pa na tešče.

LP,

Mojca

POZDRAVLJENA!
Tudi nasa pikica ima ze od rojstva tezave,slabokrvnost,pomanjkanje zeleza in nizek hemoglobin.Nam je pediatrinja dala legofer,ker on ki si ga ti dobila baje je otrokom veckrat slabo po njem ( ne vem mi smo takoj dobili legofer)Ja glede hrane pa tako: cimvec sveze zelenjave najvec zelene zelenjave(spinaca,brokoli…)potem nasa obozuje meso dajem ji govedino,piscanca,puran tudi ribe ima na jedilniku enkrat tedensko.Zdaj ji bom pa se poskusila piscancja jetrca sem brala od ene druge iz foruma,da so zelo obogatena z zelezom.Pri nas se zelo trudimo,da bi dobila cimvec naravnih,doma pripravljenih jedi.Zdaj ji bom zacela dajati tudi sok rdece pese,bom videla kako ga bo sprejela.LP

Hrana bogata z železom je zelena listnata zelenjava, še posebej veliko ga imajo koprive, iz katerih se lahko naredi špinača ali še bolje stisne sok iz surovih kopriv, rdeče meso, suho sadje, polnozrnati izdelki, žitarice. Izredno pomembno je tudi, da deklica zaužije dovolj vitamina C, ki občutno izboljša absobcijo železa iz hrane in tudi zdravila. Glede jemanja sirupa pa je tako; več železa se absorbira, če se sirup jemlje na prazen želodec, vendar pa je večja verjetnost, da bo povzročil težave z želodčkom, v tem primeru ga je bolje dati po jedi.

LP

poizkusi Floradixov preparat Kindervital – dobiš ga v lekarni
moja hči ni prenesla okusa sirupa, ki ji ga je predpisala zdravnica – Ferrum; Floradix ji je bil pa zelo všeč
lp, TT

Drgač pa suho sadje, predvsem marelice, kakšne češplje, fige, pa rdeča pesa -kuhana in njen sok, pa kakšno rdeče meso. Aja, pa rozine.

Poglej spodaj pod “jetrca”. Mi smo z njimi stanje krasno popravili in čeprav je bil čisto shujšan, je imel kri “kot zmaj”. Jetrca v juhi in omaki 2x tedensko, ko je bilo hudo, zdaj pa še 1 x na teden.

Moj je pri 9 mesecih dobil Ferum lek, ker je imel vrednost hemoglobina 105

Po napaki v lekarni sem mu namesto 2,5ml dajala s kapalko samo 8 kapljic, tako da sva 1 kuro imela namesto 40 dni kar 2 meseca, pa še nisva vse porabila. Vendar se mu je stanje popravilo in je sedaj OK. Sva bila ta teden na pregledu krvi.

Jaz mu nisem preveč komplicirala s hrano, samo za pit sem mu dajala Aletin sok z dodatkom železa. Očitno mu je to in tistih 8 kapljic pomagalo.

Pa ne ustraši se, ker bo drekec čisto črn in trd. Mojega je blazno napenjalo!

LP
Jasmina

Pri nas je zaradi slabokrvnosti pri petih mesecih dobil Ferrum lek in po mesecu jemanja tega sirupa začel bruhati po vsakem dojenju.
Potem smo nehali dajati Ferrum lek, pa se je tudi bruhanje nehalo.

Ker se slabokrvnost tudi kasneje z uvajanjem trde hrane (suho sadje, brokoli, kašice z dodatkom železa) ni zboljšalo, smo prešaltali na Legofer.
Kljub temu, da dajem polovično dozo, se stanje izboljšuje.

super stvar je ferohel sirup, ki se ga da kupiti na hrvaškem v lekarnah. meni in mojim otrokom je max pomagal (bolj kot ferrum tbl.). lp

Konjsko meso ima tudi veliko železa.

LP

Tudi moja hči (februarja bo stara 3 leta) je bila slabokrvna že ob letu in je dobila Ferrum Lek. Ni ga hotela piti. Mislila sem, da se bo stanje popravilo, ko bo zares začela jesti. Pa se tudi to ni zgodilo. Po tem nismo bili več na pregledu krvi, vendar sem prepričana, da je slabokrvna, saj nima apetita. Zelo malo je, mesa in ostalih stvari, ki vsebujejo več železa, sploh ne je.
Pred dnevi sem ji kupila Floravital sirup, pa je tako obupnega okusa, da ga noče. Včeraj sem ji dala Endovital sirup, ki pa je sladek (pesa in med) in ga je rada popila.
Poleg tega ima naša punči občutljiv želodec in večkrat bruha. Tudi zaradi tega je nočem siliti s hrano.

Ima še kdo podobne težave?

Natassa

Če boste vašim malčkom dodale le malo esence materine dušice, boste odpravile tudi slabokrvnost: predstavljam vam izdelek JUSTA – esenca materine dušice

Es. MATERINA DUŠICA

SESTAVA:materina dušica ekstrat 40%, kamilice 40% in emulzna olja
DELOVANJE: je odličen stimulator proti slabokrvnosti. Odpravlja fizično in psihično utrujenost. Pomirja kašelj, zdravi dihalne poti( sinuse bronhije, astmo, alergije, vnetje žrela,…), uravnava telesno temperaturo, blaži vnetja ran, mozoljev, ekcemov. Zdravi preležnine, otekline, opekline, ekceme in izpuščaje.
UPORABA: kopeli, sedeče kopeli, parne kopeli, inhalacije,… Nato se namažemo z kremo materine dušice po sencah, hrbtu na glavi zadaj kjer imamo luknjico, ter po plečih. Ali pa z evkaliptusovim oljem.

veliko sreče in lepo pozdrav.

Naša enoletnica ga jé zdaj že skoraj mesec dni. Ima ga rada, tako da s tem nimamo težav. Malo se ji je spremenilo blato, zaprta pa ni bila še nikoli.

sirup naj bi se dajal pol ure pred obrokom zjutri in pol ure pred obrokom zvecer.

New Report

Close