Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Pomanjkanje ravnovesja in ostalo

Pomanjkanje ravnovesja in ostalo

Spoštovani,

napisala bom povsem laično, ker sem na tem področju popolnoma brez izkušenj: pred kratkim sem izvedela, da moj otrok (rojen 2.6.2005 ob 2:10) v kitajskem horoskopu nima elementa vode in da pri njem izrazito prevladuje jin. Ima alergijo na KML, kar nam sicer ne predstavlja problema in se bomo držali diete (tudi sicer skoraj ne uživamo KML, zato se je alergija pokazala relativno pozno).

Prebrala sem priročnik Zdravje je odvisno od življenjskega sloga, katerega avtor ste tudi vi in dobila nekaj zelo osnovnih informacij. Še vedno pa potrebujem nekaj glavnih smernic, kako in s čim “uravnovešati” manjkajoči element vode (ok, črna in temnomodra barva oblačil) – tu mislim na okolje (v bivalnih prostorih, njegovi sobi), hrano, način življenja in ostalo? Kako lahko izravnavamo primanjkljaj janga?

Prosim vas za nekaj osnovnih napotkov in za priporočilo glede ustrezne literature v slovenščini, hrvaščini/srbščini ali angleščini (nemščine žal ne obvladam dovolj).

Pa še eno vprašanje: pri nas nikakor ni možnosti, da bi inštalirali sistem za vodo, ki ga priporočate. Je morda na voljo kakšna kolikor toliko ustrezna alternativa, ki ne vzame toliko prostora?

Hvala za vse odgovore in lepo pozdravljeni.

Na spletni strani moje žene si lahko preberete opis elementa voda:

in članek o yinu in yangu:

Moj dodatni nasvet pa bi bil tole: pije naj veliko dobre, prečiščene vode, naj dela vaje za ledvice na primer iz qi-gonga (poiščite v knjigah, na internetu) in masirajte mu akupunkturne točke za ledvice (vprašajte akupunkturista ali poiščite v knjigah).

Glede literature vam lahko dam nasvete samo za nemške, ker drugih ne poznam dovolj dobro. Pobrskajte po internetu ali vprašajte na drugih forumih.

Na žalost samo sistem za reverzno osmozo dovolj dobro očisti vodo. Če nimate dovolj mesta v kuhinji, lahko napravo montirate v drugem prostoru ali v kleti. Preizkušeno deluje.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close