Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina pomanjkanje kalija?

pomanjkanje kalija?

Pozdravljeni,

Sem mamica dvomesečnega fantka.Že med nosečnostjo so mi ugotovili da mi v krvi premanjkuje kalija in mi svetovali naj uživam veliko banan in paradižnika.
Sedaj pa se mi dogaja da sem zelo pogosto utrujena, brez energije, zaspana in da se zelo težko skoncentriram,pride pa kakšen dan ko nitislučajno ne morem hitro in zbrano misliti. Stara sem 28 let.
Zanima me ali je to lahko vzrok premalo kalija v telesu? Naj povem da zadnje čase res ne uživam banan ker imam tudi težave z prebavo.
Kakšni so znaki počutja če ti v telesu premanjkuje kalija?

Za vaš cenjeni odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.

Mojca

Spoštovani!

Pomanjkanje kalija se kaže s krči v mišicah in mišično utrujnostjo ter motnjami ritma srca. Kar opisujete vi, kaže na depresijo, ki je po porodu pogost pojav (pri tem ne mislim na poporodno psihozo, ki je hujši a veliko redkejši pojav). Pogovorite se z vašim zdravniko ali psihiatrom, da diagnozo potrdita na osnovi prisotnosti vseh znakov, ki so za diagnozo potrebni in se odločtia za ustrezno ukrepanje. Čeprav zelo verjetna, pa je zgolj na podlagi teh navedb ne morem potrditi. Depresija je ena lažje in najbolj ozdravljivih bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close