Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Pomanjkanje hormona estrogena DA ali NE?

Pomanjkanje hormona estrogena DA ali NE?

Pozdravljeni,
Že nekaj časa imam sledeče težave in se obračam na vas.

Pred nekaj leti sem pred menstrualnim ciklusom dobila novo težavo, če ji tako lahko rečem. Približno teden pred tem sem se začela tresti, moje telo je bilo nemirno. Ponoči sem se potila in imela mokro majico, tudi podnevi sem imela mokre roke in oblivala me je vročina. Ker imamo v družini sladkorno bolezen z inzulinom, sem poznala vse znake hipoglikemije in kaj narediti v tem primeru. Nič od tega kar pomaga pri dvigovanju sladkorja, mi ni pomagalo. Tresla sem se tudi več ur in nisem vedela kaj narediti. Še danes ne vem. Nedavno sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tablet pri katerih težav nisem imela. Težave so se ponovile in ne vem kaj storiti. Bila sem pri zdravnici in pravi, da ji nikakor niso razumljivi spolni hormoni in nihanje sladkorja. Danes pa sem s pomočjo drugih nekako odkrila, da je mogoče velika težava pomanjkanje hormona estrogena. Opravila sem test, ki vsekakor kaže na to, saj imam od 25 znakov, kar 18 znakov. Zanima me vaše mnenje glede tega. Kaj bi morala v takih primerih narediti, da se telo ne bo več trestlo, potenje inp? Razmišljam, da bi šla do endokrinologa, da si bom znala pomagati, saj je zelo moteče.
Vnaprej se zahvaljujem za nasvet.

Spoštovani!

Glede na navedene težave bi verjetno koristil pregled pri endokrinologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close