Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Iščete delo/delavca? Pomagam pri iskanju službe/razgovorih

Pomagam pri iskanju službe/razgovorih

Dober večer,

Fajn debata :-))
Besede “usluga” ne bom še enkrat komentirala, sem se že zgoraj opravičila.
Kar se tiče “služb na pretek”, še vedno trdim, da se služba da precej hitro dobit, je pa res, da je ni take službe (ali 1 v celem življenju), ki bo do popolnosti izpolnila vse zahteve deloiskalca. Lahko se čaka na to eno idealno, ali se medtem dela in nabira take in drugačne izkušnje. In pri tej drugi opciji se (ja, še enkrat rečem) da službo relativno hitro dobit – moje osebno mnenje pač (in ne želim s tem provocirat). In da ne bo pomote, sama niti ene službe nisem dobila preko vez, ampak sem bila v zadnji izbrana med 180 kandidati.
Kar se tiče mnenja, da mora vsak sam napisati svojo prošnjo: res ne vidim zakaj. Prošnja PRODAJA, in naj jo piše tisti, ki to res zna. Razgovor pa je potem tisti, kjer osebnost pride do izraza.
In na koncu še kratek komentar na zadnji post: sicer mi je simpatičen rahlo ciničen prizvok celotnega sporočila, ampak vprašala bi se, od kdaj je znanje zastonj. Ne mislim se opravičevat, da imam službo, sem krvavo delala, da sem danes tu kjer sem. In vmes sem se tudi naučila, da je znanje asset, ki se ga ne razdaja vsenaokoli.
In prej, ko se avtorica posta nauči, da je žal dandanes vse plačljivo, bo verjetno bolje zanjo. Moj iskreni namen je le, da ne odiram ljudi. je pa precej velika razlika med zmerno ceno za uporabno znanje in odiralsko ceno za “naštancano” prošnjo.
In ja, manuela81, če ti napišem prošnjo in te nadrilam za razgovore in v 3 mesecih nimaš ponudbe za službo, dobiš denar nazaj, pa še na kavo te peljem.
Če sem osebi z osnovnošolsko izobrazbo v 1 tednu našla službo za katero ni imel absolutno nobene izkušnje (niti 1 dneva), ni vrag, da jo ne bom tebi.
Držim pa vsem pesti, da čimprej najdete službo.
Lep večer.

Grrrr, najbolj sovražim slovnične napake…Uporaba 4.sklona namesto 2., da pomanjkanja vejic ne omenjam…

Zdravo,

Ja, vse je plačljivo… žal se s tem še kako strinjam. A s čem pa naj plačamo tisti, ki nimamo nič? Torej je vse skupaj začaran krog. Tisti, ki ima, lahko dobi več, tisti, ki nima, pa pač ne more. Še zato, da prideš do službe, moraš nekoga plačati. Res žalostno…
Res bi se ti z veseljem prepustila, da mi najdeš službo, oziroma napišeš tako super prošnjo, da se bodo delodajalci tepli zame (pa nekaj malega izkušenj imam, pa izobrazbo tudi), vendar sedaj dokler sem brez službe, ti pač nimam z ničemer plačati te tvoje “usluge”. Bom se pa pač morala zanašati na slepo srečo ob pisanju svojih malo manj dobrih prošenj, ker mogoče pa so resnično toliko slabše, saj tedensko razpošljem vsaj 3, odgovor pa zmeraj isti… 🙁

LP

Manuela ja v bistvu tistim z izobrazbo je tezje, ko danes iscejo prvo zaposlitev, ce je 81 tvoj letnik rojstva, pa tudi ne pases vec v ukrepe aktivne politike zaposlovanja, ceprav se mi zdi, da so sedaj podaljsali na dve leti “visenja” na zavodu in do 28-leta.

V bistvu je lazje nekvalificiranemu delavcu najti sluzbo, jih je malo morje.

Druga stvar, valjda ko imas izobrazbo si nanjo ponosen, in iskat nekaj za 5. stopnjo se posebebej ce si gimnazijski maturant in mas faks narejen na to podlago je misija, ki skorajda vkljucuje pristanek na marsu.

Na prijave za nizjo stopnjo izobrazbe ko imas visjo pac delodajalci ne odgovarjajo, tako da je pac treba lagat.

Zdravo

Hja, sedaj se pa res počutim kot da ne pašem nikamor. Verjetno je vse to še kako res. In spada tukaj zraven k tem ugotovitvam še kak nasvet (razen teorije “veze in poznanstva”)?

LP

Ojla, da ti lahko dam kaksen nasvet Manuela81 je zelo pomembna smer tvoje izobrazbe, ce si ekonomistka, potem se prijavljaj za delovna mesta za 5. stopnjo in 6. stopnjo in seveda moras zamolcat, da imas to stopnjo dokoncano, lahko pa omenis da si obiskovala faks, samo ocitno ne smes napisat da si ga dokoncala, domnevam da ce si obiskovala kaksno ekonomsko smer, da imas izkusnje iz administracije preko studentskega servisa, kar lahko izkoristis.

Zdravo,

Ne, nisem ekonomistka. Pravzaprav imam dokončano gimnazijo, bom pa letos diplomirala na Pedagoški fakulteti (učiteljica oz.profesorica razrednega pouka). Nemogoča kombinacija, kajne? Saj vem… 🙁

Bi pa sprejela (tudi spremljam objave in pošiljam prošnje) kakršno koli delo v administraciji oz. pisarni, vse dokler pač ne bi našla službe v stroki, za katero sem se izobraževala.

LP

Ne sekiraj se, saj baje se trenutno ne da dobit ne sole ne vrtca, ker je otrok kar naenkrat prevec, tako da po mojem ko diplomiras ne bi smel bit tak problem.

Itak pa bi si mi druzboslovci morali sami zacet izumljat zaposlitve, recimo izobrazevanje, za katerega dobis nekaj placano, ali pa kot gosp. ki je odprla temo.

Hja, očitno res…
Hvala za podporo in nasvete.

LP

Potem pa si isci preko studentskega servisa, jeseni imas recimo moznost vpisa v visjesolske programe, ce nimas vec statusa, ni se ti treba potem izpisat iz pedagoske fakultete, isci pa izkljucno potem dela z moznostjo redne zaposlitve in tudi takoj jim daj vedeti, da te edinole to zanima.
Jaz sem na taksen nacin zavrnila kar nekaj studentskih del, ker sem jim direktno rekla, ce mi ne morejo ponudit nekega razvoja, da me ne zanima.

Kako se okrog prenasa drzavo, smo pa Slovenci itak prvaki v tem, so ostali Balkanci prav amaterji, oz. je najbrz ze drzava pri njih obupala, da bo kdaj kaksne davke iztrzila, hahaha.

Ta možnost odpade. Sem jo izkoristila lani… Tako da delo preko študenstkega servisa ne pride v poštev.

Za vzporedni vpis moras imeti status na maticni fakulteti, v postev bi prisel samo zaporedni sam to moras diplomirat, no jaz sem vse to probala, pa magistrski studij.

Lahko ti svetujem le pojdi na CIPS, je v okviru Zavoda za zaposlovanje
pa recimo mladinski ceh, oni imajo kaksne zastonj delavnice s podrocja zaposlovanja.

Poglej eno temo prej, varstvo otrok, domnevam da imas otroke rada, 200 evrov, nekaj je.

Hvala za opomin, vendar nisem iz LJ – toliko za info… Ne morem se pa voziti 1 uro v LJ za 200€. Se ti bi? Kaj mi pa ostane? Malo poračunaj… Ljubljančani kaj radi včasih pozabite, da je Slovenija tudi izven MO Ljubljana…

Ja pac Ljubljanska egocentricnost, torej domnevam, da si se zacasno vrnila domov, si prijavljena na Zavodu?

Jao, enim pač treba do potankosti razložiti: nisem iz Lj in nikoli nisem bila v LJ, tudi MB se najde kakšna fakulteta (meddrugim tudi Pedagoška) na kateri se da nekaj doštudirati na nič kaj lažji način kot v MB. Tako da Ljubljana in jaz nimava čisto nič skupnega.
In ja, sem prijavljena na Zavodu, pod katerega pač spadam (ne na ljubljanskem…).

Prej nisi nic razlozila od kje si, tako da sto km iz Ljubljane je lahko na stajersko ali primorsko stran, pedagoska fakulteta je sedaj tudi v Kopru,
tako da zakaj si me takoj napadla?

Oprosti,… samo zdelo se mi je, da me na vsak način hočeš posaditi v LJ in ne dopuščaš možnosti, da sem od kod drugod. Se opravičujem še 1x, če sem te napadla.

LP

Trenutno iščem služno in imam težave pri tem. Pa me zanima, če ta gospa, ki ti pomoaga do službe, res pomaga al samo pobere denar in je ni nikjer več?

Jaz imam izkušnje z to gospo. Ja. Res je, da se ti zelo posveti, ti pomaga napisati dober življenjepis itd. Ne pobere samo denarja. Ampak NI to pogoj, da dobiš službo.
Meni je “pomagala” napisati in spremno pismo in CV pa še nič do sedaj, čeprav sva bile obe prerirčani da bo takoj.
NE pomaga do službe, pomaga napisati dober CV in ostalo.

Samo, da veste
Veliko uspeha!

New Report

Close