Najdi forum

Pomagajte mi prosim!

Nujno iščem delo,lahko pomožno.Sem zdravstveni tehnik,stara sem 26 let,iz MB.Pomoč v trgovini,gostinstvu,pri varstvu otrok,tur.agenciji,ambulanti,karkoli…

Hvala,to prošnjo sem že oddala,so mi rekli naj čakam na odgovor!Hvala vseeno.

Pozdravljena!

Imam en praktičen nasvet zate. Upam, da ga ne boš potrebovala, če si službo že dobila.
Ko pišeš prošnje, ne smeš dati vtisa, da si obupana. Že naslov “Prošnja za zaposlitev” je zastarel in danes daje skorajda slab vtis. Boljše je “Vloga za delovno mesto…”, ali “ponudba za…” Ne prosi za delo, temveč ponujaj svoje super lastnoisti, ki jih imaš. Saj vem, da nihče ni popoln in da smo vsi sramežljivi in da nekje delamo napake, ampak vseeno… Pri kadrovskih moljih vžgejo samo superlativi, preverjeno! Tako te bodo vsaj na razgovor poklicali, kjer boš spet veselo in samozavestno nakladala. Če znaš nekoliko Nemščine, napiši, da obvladaš nemški jezik. Če znaš z dvema prstoma kljuvati po tipkovnici, napiši da OBVLADAŠ računalništvo. Kaj te briga. Ko bi ti videla, kaki vse tepci delajo po super službicah v pisarnah, bi hodila na razgovore tako samozavestno, kot prava dama.
Na žalost kadrovski molji vse preveč gledajo na tisti “prvi vtis”, “samozavest”, ki pa seveda lahko presneto vara. Ko pa naposled ugotovijo, da so zaposlili nesposobneža, se ga pa težko znebijo.
Po drugi strani pa poštenega človeka, ki zna priznati tudi kakšno svojo šibko plat, gledajo kot na slabiča, ki ne bo sposoben zdržati težkih preizkušenj v podjetju… Torej pretvarjati se je treba da si oh in sploh in da razturaš, če pa narediš kako napako, jo pa hitro in naskrivaj popraviš in seveda NIKOMUR zanjo ne poveš. Niti “najboljši sodelavki” ne.
Seveda nočem napeljevati na to, da se v službi ni treba truditi biti čim boljši. Ravno nasprotno.
Nihče se ni učen rodil, vendar se tega reka na glas ne govori, ampak se vede tako, kot da bi bilo obratno.
Torej, moj nasvet je sledeč. Vadi samozavesten nastop, morda za začetek pred skupino prijateljic recitiraj najljubšo pesem, nato v to skupino vključi kakega bežnega znanca. Uporabljaj čim manj besednih mašil (hmm, mislim…, a ne…, skratka…). Lepo se obleci za razgovor, v svetle pozitivne barve in obnašaj se neobremenjeno, kot da greš samo poštempljat kak papir na urad…Kot da nimaš kaj izgubiti…ker res nimaš, samo dobiš lahko. Službo, namreč.

Veliko sreče!

To si pa dobr povedala in čista resnica je. Pa še marsikaj se bi dalo zraven napisat…

Pa si imela ti osebno uspeh že, al si sedaj prišla le do teh ugotovitev?

Imaš svojo internet stran? Pusti gor sliko

Da, imela sem že uspeh. Sem se pa tudi veliko naučila na napakah. Še vedno pa iščem tisto pravo, službo namreč.

New Report

Close