Najdi forum

Stara sem 30 let, imam hcerko. Ko je imela leto dni naju je zapustil njen ocka, lansko leto sem zacela novo partnersko zvezo. Fanta, ki sedaj zivi z nama ljubim, vendar najino zvezo unicujem z ljubosumjem in strahovi. Imam strah pred zapustitvijo in pred tem, da bom prevarana. Fant pravi, da zato nimam razloga in naj odrastem. Custveno odrastem. Vedno potrebujem veliko pozornosti, mislim tudi, da mi manjka samozavesti, ceprav globoko v sebi cutim, da sem mocna. Zaradi teh strahov in ljubosumja ne spim in nisem sproscena, stalno mislim samo o tem, da se nekaj dogaja za mojim hrbtom. Negativne misli mi otezujejo življenje, ne moram vec tako funkcionirati, niti kot partnerka niti kot mama. Kaj naj naredim, na koga naj se obrnem? Kako naj koncno z zaupanjem vstopim v zvezo, ki mi pomeni vse? Z.

S takšnim obnašanjem si boš sama uničila zvezo,ki ti veliko pomeni.
Še bolj se ga drži,da bo prej odšel!Odrasti vendar,ker drugače ne boš imela ob sebi ljubljenega,ker ga s tem živciraš in ko te bo imel dovolj,bo odšel.Tega pa ne želiš ali pa?

Zaspanka,

pred kratkim sem eni pupi tu na forumu že povedala, kako se lahko znebi strahu pred zapustitvijo. Verjamem, da ta strah pri tebi povzroča res hude težave, še posebno zato, ker si želiš partnerja obdržati.

V resnici v sebi nisi tako zelo močna, kot misliš… če bi bila, te taki strahovi ne bi obhajali. Dokler se čutiš tako nevredno imeti partnerja, ga tudi ne moreš dobiti.

Za začetek bi ti lahko pomagal CD Globinska sprostitev, da končno stopiš v stik s svojo notranjostjo in se umiriš. Zdaj te čutim kot zelo begavo… Ko boš začutila, da si v sebi čudovita s partnerjem ali BREZ njega, se ga boš nehala oklepati in to bo zagotovo začutil tudi on.

Saj veš – če stiskamo vodo v pesti, nam jo v dlani ostane bore malo… če pa potopimo svojo roko v vodo, jo lahko imamo celo obilje.

Sprosti se in potopi se najprej v ljubezen do sebe!

Pozdravček, Amedea

NN* Hvala. Res ne zelim ga izgubiti. Ampak morda bi morala povedati se to, da je najvecji vzrok za moj strah oz., da moj strah spodbuja njegovo dopisovanje z drugimi preko neta. Vem, da verjetno to pocne dosti ljudi in da je to normalno. Morala se bom sprijazniti…

Amadea hvala. Kje dobim ta cd? Pozdrav, Zaspanka

Za CD ti lahko pove natančneje Boštjan, drugače pa ga lahko naročiš na spletni strani http://www.cdk.si/kp/ .

In – NE, ni normalno, da si dopisuje z drugimi ženskami preko interneta, če ve, da ti to ni všeč. Vendar mislim, da je to njegova podzavestna reakcija na to, ker se boji odgovornosti v vajinem odnosu.

Moški, ki ima doma žensko, mora svojo energijo vlagati v ta odnos (če mu v resnici kaj pomeni). V kolikor v strahu pred bližino in pogovori s partnerko beži na net, kjer si lahko dopisuje z neznankami, pa to ni nič tako zelo normalnega. Vpraša naj se, zakaj točno to potrebuje in kaj mu lahko dajo druge, kar mu ti ne moreš dati…

Ne, Zaspanka, nikar se ne sprijazni s to situacijo. Na tebi je, da se končno prebudiš in začneš delovati v svoje dobro. Ko se boš za to enkrat odločila, verjemi, da ti ne bo žal. Tudi vajin odnos se lahko izboljša, zna pa se zgoditi, da boš ta odnos prerasla…. Imam občutek, da trenutne napetosti prenanaš na otroka – boš vsaj zaradi nje stopila korak naprej in hkrati k sebi?….

Srečno,

Amedea

Glede neta sva se fulkrat ze sporekla in pogovarjala. On pravi, da je to njegov nacin zivljenja in da nobenega ne osvaja na ta nacin, da pa rad komunicira z razlicnimi ljudmi in da to niso samo punce.
Mene najbolj moti, ce to dela v moji prisotnosti in takrat ko bi lahko delila cas skupaj. V srcu vem da mi je 100% zvest in da me ljubi, to cutim. Toda zaradi tega na netu, pa imam obcutek, da ga lahko izgubim…

Ej, zaspanka, zbudi se! Kakšna neumnost – tvoj strah spodbuja njegovo dopisovanje po netu??? To je najbrž njegova razlaga,kajne? Lepo ti je opral možgane.
Kaj ni ravno obratno – da njegovo dopisovanje ( ne veš, s kom in ne , zakaj) povzroča tvoj strah , da bi ga izgubila? Kot, da mu ne zadoščaš, kajne?
Ne, ni normalno, da to počne in tudi ne moralno in pošteno do tebe. Sploh pa , če vidi in čuti, da ti trpiš. Mu je vseeno za tvoja čustva? Se požvižga na tvoje občutke?
Ne, ni se ti treba sprijazniti, ampak zahtevati od njega, da svoj prosti čas
razdeli in ga nameni tudi ( predvem) tebi. Sploh pa je žalostno, če se mora človek boriti za naklonjenost, morala bi biti samoumevna.
Malo dvomim, da se boš postavila zase, saj vidim, da krivdo za vse iščeš v sebi ( z njegovo pomočjo). Ampak, če ne boš postavila jasne meje in zahtevala svojih pravic, se bodo stvari nadaljevale in stopnjevale.
Napačno si si zastavila cilj – ne želim ga izgubiti. Pravilneje bi bilo – z njim želim biti srečna, brez dvomov in strahov. V tej smeri delaj. In nehaj se bati – ni edini na svetu. Obstajajo tudi takšni, ki resnično ljubijo svoje partnerke in jih postavljajo na prvo mesto svojega življenja.
Vso srečo ti želim!

Draga Zaspanka!

Lahko razumem vaš strah in ljubosumje, saj imate za seboj bolečo izkušnjo. Strah se v takem primeru pojavi kot naraven odziv na to, kar je bilo in vas želi zaščititi pred ponovno bolečino. Seveda pa je dobro z njim modro ravnati in ne dovoliti, da je strah tisti, ki vodi vaše ravnanje. Pri obvladovanju svojih strahov si pomagajte tudi z vprašanjem: “Kaj se bo zgodilo, če me bo zapustil, če bom ostala sama?” Ko si odgovorite, npr. Bolelo me bo in počutila se bom izdano, pa se zopet vprašajte: “Kaj se bo zgodilo, če me bo bolelo in če se bom počutila izdano?” in tako nadaljujte z raziskovanjem. Na ta način boste lahko zmanjšali svoj strah oz. ga začeli obvladovati, saj boste ugotovili, da boste zmogli tudi sami brez njega.

Morda ste si v času, ko ste čakali na odgovor, že kupili CD Globinska sprostitev – vsekakor vam priporočam redno sproščanje in okrepitev notranjega ravnovesja. Delajte na svoji čustveni samostojnosti, bodite povezani s svojim partnerjem, a ne bodite zlepljeni in ne visite čustveno na njem, saj se to na dolgi rok ne obnese. Poizkusite najti svoj pravi jaz in v njem najdite notranji mir in resnično samozavest. Potrudite pa se tudi obvladati svoje misli in ne dovolite, da se vam kar same pletejo po glavi in da vaša domišljija napleta kar sama od sebe! Zavedajte se, da energija sledi misli in da lahko s ponavljajočim razmišljanjem nekatere stvari dejansko sami “prikličemo”. Koristilo vam bo tudi redno fizično gibanje, npr. sprehodi v naravi, joga, tai či – z vsemi tovrstnimi aktivnostmi vnašate v svojo duševnost notranji mir.

Sicer pa je zaupanje v partnerskem odnosu ni nekaj kar bi se zgodilo od danes na jutri, temveč se gradi postopoma in s trudom obeh partnerjev. Vašemu fantu bi predlagal, naj se potrudi vas razumeti in naj vam da potrebno pozornost, da zacelite svoje čustvene rane in zares zaupate vanj in v vajin odnos. Njegovi pogovori po internetu niso ravno korak v tej smeri. Skušajte se v zvezi s tem še pogovoriti z njim, vendar ob primernem trenutku, da ne bo več škode kot koristi. Jasno tudi izrazite svoje želje in pričakovanja v zvezi z njim. Povejte mu, da si želite njegove bližine, podpore in razumevanja. Ženske včasih mislijo, da moški znajo brati njihove misli oz. da kar čutijo, kaj bi one potrebovale, a dostikrat ni tako.

Veliko notranje modrosti in miru vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Hvala. CD-ja še nisem kupila, kje se ga lahko kupi, naroci?
Z partnerjem sem se o tem že pogovarjala in sem mu povedala česa me je strah. Rekel je da on na netu nobenega ne osvaja, ampak si samo dopisuje in z vsemi, ne samo z ženskami…Pri meni pa je hudo, predvsem zaradi tega, ker sem pod velikim stresom, začele so se tudi telesne težave.
Preprosto nisem več to, kar sem bila.Dogaja se točno to kar ste rekli, moja domišljija mi napleta različne misli in ideje. Predvsem takrat, ko je na računalniku…Moram pa povedati, da me ima rad in naredi veliko za druzino, katero smo začeli ustvarjati.
Rada bi se tega rešila in zaživela normalno. Z njim, ker ga ljubim.

CD Globinska sprostitev lahko kupite na naši spletni strani: http://www.cdk.si/kp, cena je 2.800 SIT + poštnina. Toplo vam priporočam redno sproščanje in tudi redno gibanje na svežem zraku, da se vsaj malo razbremenite prekomernega stresa.

Veseli me tudi, da se s partnerjem iskreno in odprto pogovarjata. Poskušajte mu zaupati, če veste, da vas ima rad in veliko naredi za vašo družino. Vzemite pa si čas, da izgradite odnos – bodite potrpežljivi do sebe in do njega. Vaš partner pa se vseeno lahko vpraša, s kakšnim namenom si dopisuje preko interneta oz. zakaj to počne.

Lepo vas pozdravljam!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

..zacara krog?….toplo ti priporocam knjigo. Zaljubljeni v sanje, Peklenska gugalnica in Sprememba v srcu!…bos nasla svojo zgodbo in tudi odgovore….
Srecno!

Mislim, da bi bila tej temi primerna tudi knjiga Robin Noorwood: Ženske, ki preveč ljubijo.

Lp.

New Report

Close