Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje pomagajte – aceton v urinu

pomagajte – aceton v urinu

pozdravljene!
Forum sem obiskala ze veliko krat,vendar še nisem zasledila nobene pisati o acetonu v urinu (acetonurija, ketonurija). Ker sem imela veliko težav z bruhanjem (ne le jutranja slabost, ampak tudi po 5x na dan vso hrano,ki sem jo zaužila), so me po pregledu na ginekološkem oddelku zadržali v bolnišnici. Dobivala sem infuzijo (glukoza) in stanje se je že drugi dan izboljšalo. Po treh dneh so me odpustili iz bolnišnice. Sedaj (po treh tednih) sem ponovno začela bruhati in ker ne želim nazaj v bolnišnico me zanima, če je katera od vas imela podoben problem in če se je stanje izboljšalo samo od sebe ali je pač pri tem nujno potrebna infuzija in bolnišnično zdravljenje.
Veliko sem brala, da je aceton v večini prisoten pri bolnikih s sladkorno boleznijo ,ki je jaz nimam.
16 teden
pozdrav, nina

nina ne se hecat – je že bolš če si ves čas v bolnici kot da se kaj res hudega zgodi…Po moje hitro svoji G povedat

Ketoni v urinu so znak da telo strada. Verjetno zarad bruhanja. Če poznaš ketonsko dieto ti bo vse jasno. Čimprej k zdravniku, to ni ok če traja predolgo.

Lp
tasika 36t

Ketoni v urinu so znak izsušenosti, pri mojih otrocih se pojavijo ob trebušnih virozah (bruhanje, driska..), potrebna je infuzija!!!!!!!!

Imela sem isto pri drugi nosečnosti, bruhala sem nonstop, do polpolne dehidracije. Sem morala biti 2 x v bolnici na infuziji zaradi tega. Izpustili so me obakrat šele, ko v urinu ni bilo več metilketonov. dokler jih imaš v urinu, pomeni, da telo strada in je dehidriran. Pojdi raje nazaj k zdravniku ali kar v porodnišnico.

Samo od sebe se je slabosti pri meni umirila šele po 18 tednu, torej po dobrih 2 mesecih!

Zdaj v tretji nosečnosti sem takoj ob prvih znakih slabosti in bruhanju šla k homeopatu, ki mi je zelo pomagal. Bruhala sem samo še redkokdaj, slabost je bila sicer vseskozi prisotna, ampak vzdržna.
Probaj, lahko je samo boljši in vsekakor lepš, kakor biti na infuziji…

oj

Jaz nisem bila nič v bolnišnici sem pa bruhala 5m in še sedaj če je pretežko za želodec, shujšala za 4kg, pa mi je gin rekla da je to normalno, če bruhaš , kot da mi ni verjela. Bruhala sem po vsaki jedi. Gin je rekla še dobr da imaš zaloge od prej. Predpisala mi je železo in nič drugega.
Sama sem vedela, da se moram enostavno nalivat z vodo in prisilit jest. Saj veš na koliko časa so pregledi pri gin.
Če te le hoče poslušat jo ubogaj ne pa tako kot moja, še vem ne ali mi je dala kaj kri in vodo takrat pregledat če je vse ok.

upam da ti bo šlo na bolje..

lp

Pozdravljena!

Sama sem bila v bolnišnici kar petkrat, zmeraj zaradi bruhanja in vedno na infuziji. Kakor hitro sem pričela bruhati sem odšla k svoji ginekologinji, tam so mi pregledali urin in ugotovili povišane ketone in me poslali v bolnišnico. Priporočali so mi pitje tekočine vsaj 1.5 l na dan. Sedaj sem v 21 tednu nosečnosti pa še vedno bruham (ponavadi zvečer), sploh pri umivanju zob, no sedaj lahko po bruhanju vsaj jem prej pa nisem mogla. Upam, da ti bo kmalu bolje.

Lp

New Report

Close