Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? POMAGAJTE!!!

POMAGAJTE!!!

ŽIVJO!!

IMAM VELIK PROBLEM, ŽELIM SHUJŠATI IN TO NAJMANJ 20KG!!!

MASTE KAKŠEN DOBER RECEPT!!

PROSIM POMAGAJTE!!!

HVALA VNAPREJ

Predvsem to : jej zdravo in pametno. Veliko sadja in surove zelenjave, čim manj maščob in ostalih stvari, ki so splošno znane, da redijo. Pij veliko vode. Včlani se v aerobiko in jo obiskuj vsaj vsaki drugi dan ( na začetku bo težko, potem pa vse lažje ). Ne misliti na hrano, ki redi – potem boš sigurno segla po njej. Bodi čim bolj zaposlena čez celi dan…
Upam, da bo kakšen nasvet prišel prav!
Veliko sreče!!!

Draga Maja!
Ne vem tocno koliko si stara vendar ti priporocam da se veliko gibljes,ne mesas hrane (verjatno ves da meso in krompir ne gre skupaj saj mora zelodec za razgradnjo teh dveh smovi uporabiti drugacno kislino)namesto sladkarij jej sadje in zelenjavo in rezultat je zagotovljen.Pri telovadbi pa ne pretiravat zdaj ko so soncni dnevi lahko gres na sprehod cez cas namesto sprehoda hitro hoja in na koncu ze tek.

veliko uspeha

Lep pozdrav!

Predhodnika se malce motita. Izogibati se moraš predvsem ogljikovih hidratov (kruh, krompir, sadje, sladkorja, sladkarij), skratka vsega, kar ti da občutek sitosti.
Mnogo ljudi je zasvojenih z ogljikovimi hidrati in večina se jih tega ne zaveda.
Preprost preizkus: zjutraj pojej eno jajce brez kruha. Če si potem še bolj lačna, si zasvojena. Ni logično, da si po jedi še bolj lačen.
Za začetek lahko piješ čaj brez sladkorja itd. Meso lahko ješ. Ta metoda je počasna in elegantna. Vsak mesec izgubiš kakšen kilogram.

Želim ti veliko vztrajnosti!

Uporabi francosko dieto “MNŽRI”. Upam, da ne zameriš kratkemu in jedrnatemu (humornemu) nasvetu.

Za začetek izklopi Caps Lock…

No to pa je že mal zajebavanja. Punca ima resen problem in dobro, da se ga zaveda. Saj ni to samo lepotnega izvora, tudi k boljšemu počutju in zdravju bo deklica pripomgla. Maja jaz ti svetujem tako:
1. Ne obremenjuj se s tem
2. Pij nesladkane čase, kave (ali sladkaj z natrenom)
3. Jej vse kot si dosedaj, pri vsakem obroku polovico pusti (to je težko ampak moraš biti močena), s tem boš dosegla, da boš večkrat na dan jedla, kar je pri hujšanju zelo pomembno.
4. Izogibaj se sladkih stvari med obroki.
5. Svoje telo malo razgibaj (tek, kolesarjenje, rolanje)

Mislim, da je to en izmed edinih načinov zdravega hujšanja, ker hujšaš postopoma ne pa naenkrat, pa še ostaneš tak če to seveda potem vzdružejš.
.

Maja, živjo!
Zgornji nasveti so dobri, svetovala biti le, da ne pretiravaš. Duh je v začetku voljan, a telo slabotno. Kako sem jaz shujšala. Nobene drastične diete ni bilo. Jej le na malih krožnikih. Vso vidno maščobo odstrani, sladkarije le zelo redko. Ne smeš jih čisto odpisati, ker te bo minilo. Ti svetujem, da hujšaš na dolgi rok. Telo se ti mora navaditi na novo hrano(vsekakor jo moraš uvesti in veš katera je to), s prijateljicami se iskreno pogovori in ne hodite v “meka” ampak na sprehode( v začetku), nato na kolo, plavat, pol boš pa tud laufala, da te ne bo noben ujeu.
Veš, če si toliko časa pridobivala na teži, bo šlo težko vse takoj dol. Bolje počasi, a zagotovo.Sama sem zelo počasi hujšala, bolj sem se navajala na nov način življenja. 10 kil je sam še zraven padlo dol. Pol te tud nobena stvar(beri: čokolada, pečena kura..) več ne prestavi. Volja postane močnejša. Spoznaš sebe in svoj organizem. Vedno se teža malo dlje zadrži na določenem kilogramu, zato takrat še bolj vztrajaj. Te podpiram in sem v mislih s teboj. Pa rada se imej!

Če imaš 50 kil, daj mir. Če jih pa imaš že 80 (pod pogojem, da nisi pretirano visoka), pa se večkrat na teden sprehodi ali prikolesari do tržnice, kupi sadje in zelenjavo, pa se najej. Lahko pa tudi vsak dan greš po kakšen kilogram jabolk ali banan. Gibanje!!!!!

New Report

Close