Pomagajte!!!!
Pomagajte mi , prosim.
Poročena 20let, mož nikoli doma, stalno odsoten, vem, da me je varal in me vara. Nisva govorila o tem. Zakon brez prepirov, sex do sedaj tako, tako. Hoče se ločit. Po burnih debatah se premislil in mi obljubil, da poskušava še enkrat.
Sprašujem vas, ki ste oživljali svoj zakon. NAMA LAHKO USPE??? KAKO SE BO KONČALO???
X
Se ti nočeš ločit???? Ja, a se sploh kaj ceniš? Kako pričakuješ, da te bodo drugi, če še sam sebe ne moreš.
Primož
Če sta dvajset let živela nek način življenja, ga brez strokovne terapije ne bosta mogla kar tako spremenit. Poznam veliko primerov, ko poskušajo “še eno priložnost”, vendar se skoraj vedno zapletajo v stare načine življenja. To so zapisi v možganih, ki pa jih preprogramiramo le z resnim in načrtnim delom. Torej, če je volja obeh, ne le tvoja, potem se splača. Za začetek rabita samo temeljit pogovor o načrtih za prihodnjost. Če je ta volja močna, stopita do terapevta. Potrebujeta nekaj časa, da spremenita način razmišljanja, ki je bil do sedaj ovira.
Vse se začne z razmišljanjem.
Če je želja enostranska, je na voljo dovolj strokovne literature v vsaki malo večji knjižnici.
Dvajset let je pogosta prelomnica, ko se ozremo nazaj in potegnemo črto. Mnogim uspe šele od tod dalje postaviti meje in sebe na pravo mesto. Koristno se je ozreti nazaj. Izkušnje so prinesle svoje, terapevt doda mankajoči člen. Torej s partnerjem ali brez, konec koncev so to zrela leta!
LP Žena
Nikoli vama ne bo uspelo!
Če te je prevaral enkrat, te bo prevaral še neštetokrat.
Kako se bo končalo? Najbolj črn scenarij je ta, da pristaneš v kakšni umobolnici, življenje pa bo šlo mimo tebe.
Zresni se, se vzemi v roke in bodi toliko samozavestna, da boš ti naredila prvi korak.
To si dolguješ, če se seveda ceniš, čeprav vem, da najbrž na razvezo vpliva še nešteto drugih dejavnikov, a če moreš stori to.
Veliko sreče!
Suzana
Sama se trenutno ukvarjam z istimi težavami, le da sva midva poročena 7 let in imava še ne eno leto starega otroka. Poleg tega da me vara (on sicer trdi da ne!) hodi še kolesarit tako da ga res ni nič doma.
Ko berem tele odgovore me kar stiska pri srcu in bi se najraje zjokala (pa sem v službi). Res ne vem kaj naj storim, imam ga rada, ampak da bi celo življenje trpela…
M.