Najdi forum

Polulan jogi

Pozdravljene!

Prosila bi za nasvet, kako očistiti polulan jogi (kar velik madež). Sem takoj čistila z detergentom in vodo ter pustila zračiti, pa še vedno močno zaudarja. Ali imate ve morda pri 5,5 letih še vedno pod rjuho kakšno podlogo? Mi je že dolgo nimamo več, včeraj zvečer pa je moja petinpolletnica na stranišču očitno pozabila lulat … Že vnaprej hvala za kakršne koli nasvete.
Lp, L.

Ja, naša tavelika frčafela ima pri prav taki starosti še podlogo in se počuti veliko varnejšo (če spimo kje drugje, vedno sprašuje, če je podloga). Res pa je, da je imela dolgo časa premajhen mehur za zdržat celo noč, tiščanje na vodo je pa ni prebudilo. Zato je imela še enkrat dlje kot plenice za čez dan ponoči “nočne spodnjice” (plenico v obliki hlačk). In nikomur (mislim pediatrinji in ostalim, ki se na to spoznajo ali imajo izkušnje s tem) se to ni zdelo nič tako nenavadnega.
Za jogi ti pa, žal, ne morem svetovati, ker moji od nekdaj ogromno pijeta (in zato je bilo tudi težko držat vodo čez noč) in je urin temu primerno razredčen, tako da ni ob takih nesrečah potem nikoli tako smrdelo, da se ne bi dalo normalno očistiti in znebiti vonja. Samo ugibam lahko: mogoče novi Vanish oxi (punce tu gor so ga zelo pohvalile)? LPM

Fleke, predvsem pa vonj po lulanju se fino odstrani z otroškim pudrom.Posipaj po fleku , malo počakaj in zbriši s suho krpo.Fajn pa je, če ga lahko nato posušiš,oz.prezračiš na zraku.

Kaj pa Oxi action, za katerega je sedaj reklama?

Moja prijateljica jogi očisti z Igeo-mokro pranje in potem sploh ne zaudarja več in se kar dosti hitro posusši!

Če ga ne moreš oprati s sesalcem, ga postavi na sonce, da se močno pregreje in presuši, ročno si ga pa najbrž že fino oprala..

New Report

Close