Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Poltrde kontaktne leče

Poltrde kontaktne leče

Na tujih spletnih straneh sem našel ogromno informacij o RGP (Rigid Gas Permeable) lečah. Po bežnih kontaktih pri optikih nisem mogel dobiti informacije, ali se te vrste leče sploh dobijo pri nas. Danes pa sem našel tudi podatek o proizvajalcih in znamkah teh leč.

Zanima me, ali se leče kot npr. Boston 2, 4,7, Boston Envision, Boston Equalence, Fluorex 300, 500, Paraperm, Phoenix 18, 32, … proizvajalca Diversicon dobijo pri nas in ali v slovenskem prostoru tem lečam pravite poltrde?

O RGP lečah sem našel toliko pozitivnih informacij, da se odločam za njih.

Hvala, Danijel

Žal imam premalo podatkov, da bi vam lahko natančno odgovoril na to vprašanje. Če imate velik astigmatizem ali drugačne omejitve, katere ne poznam, za vas ta razlaga potem ne velja.

Te leče spadajo med trde (ali poltrde) leče, katere so preživete. To je natanko tako, kot bi si kupili star računalnik “386”.

Mehke leče so jih izrinile, kar se dogaja podobno znotraj te skupine, kjer mesečne leče izrivajo letne (ter dvoletne) mehke leče.

Torej so mesečne leče najbolj optimalne, razloge pa si lahko preberete na moji internetni strani:

Še enkrat opozarjam, da če imate velik astigmatizem ali drugačne omejitve, katere ne poznam, za vas ta razlaga potem ne velja.

Lp.

New Report

Close