Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Položaj maternice

Položaj maternice

Dekleta, imam eno vprašanje. Na zadnjem (žal neuspešnem) ET-ju mi je zdravnik rekel, da imam nizko maternico in mi je potem tam nekaj potiskal, je kar malo bolelo. Potem pa sem še od dveh alternativnih zdravilcev slišala, da ne morem zanositi, ker imam maternico prenizko oz. je tudi nosečnost lahko rizična. Ali morda veste, če je res kaj na tem oz. ali je katera od vas imela podobne težave? In če, kako jih je reševala?

Jaz poznam en podoben primer. Res je, da je takšna nosečnost rizična, kar ponavadi pomeni, da moraš cel čas nosečnosti ostati v postelji. Znanki so plod privezali, da ji ni “silil ven” (mi je pa pripovedovala neka tretja oseba, tako da podrobnosti ne poznam). Tako da rešitve sigurno so, nic obupavat.

sraf postavi vprašanje na sosednjem forumu Ginekologija kjer odgovarja strokovnjak.

Jaz mislim, da gre za mešanje pojmov in da taka maternica nima vpliva na zanositev in donositev. Nisem pa strokovnjak in se lahko motim.

Buhteljček v nosečnosti je nizkoležeča posteljica in ne maternica. Ploda ne privežejo ampak zavežejo maternični vrat. In ja pri nizkoležeči maternici in narejeni cerklaži (zavezan mv) je potrebno ležanje. Je pa to stanje v nosečnosti, ki z samo zanositvijo nima nikakršne povezave.

Hvala Kitty za objasnilo.

naj vam povem, da je zelo pomemben polozaj maternice za doprinositev zarodka. res pa je tudi to, saj tako pravijo, da se maternica pomika.
sem bila sama enkrat pri zenski, ki se ukvarja z tem in mi je pomikala maternico in jo cutis na popku kako odbija kot ura. namestila mi jo je in sem cutila kako jo pomika. to mora narediti trikrat ampak vsaki dan oz. tri dni sem hodila da bi mi to naredila. potem te z nekimi povoji povije da se maternica zopet nebi pomaknila, saj jo spravi resnicno tja, kjer bi morala biti. po tem postopku ne smes dvigati nic teskega saj se lahko zopet pomakne. jaz pa ko nora sem ze isti dan dvignila od kolegice dojencka in jo nisem vec zopet cutila na popku.
zdaj naslednji teden grem zopet k drugi zenski ki to dela z vakumom in resnicno nic ne boli, ker moras najti kdo pac zna to delati.
naj pa vam povem za info., da to dela dosti zensk, katere prihajajo iz bosne. ce pa poznate katero pa vprasajte ce katera pozna kako, da ti namesti maternico in te podveze.
to je eden od nasvetov ce vas zanima in se posvetujte pri bosankah iz bosne. so pa to starejse osebe, ki se ukvarjajo z tem.

LP DENCI

denci v Sloveniji imamo ginekologe, ki se ukvarjajo z rodili. Sicer vsak s svojim telesom počne kar želi vendar svetovat drugim naj obiščejo neko žensko, ki ji bo nastavila maternico je pa preveč. Tudi tebi svetujem, da se pred še kakšnim nastavljanjem dobro pogovoriš z ginekologom, da ne boš celo žeivljenje obžalovala obiska kakšne šarlatanke.

Če pa lahko te svoje trditve kakorkoli potrdiš s kakšnim preverjenim virom pa nam prosim to pokaži.

kitty!

hvala za nasvet!

lp denci

New Report

Close