polovični delovni čas
Tudi jaz zelo razmisljam o tem in mislim, da je za otroka najpomembnejsi red, ki mu daje obcutek varnosti-zato ti svetujem vsak dan po 4 ure. Jaz mislim, da se bom odlocila kar za to moznost in tako bo mala vsak dan 4 ure v varstvu pri varuski, se mi zdi, da jo bomo tako manj begali…
Sporoci, kako si se odlocila, jaz imam se nekaj casa, da se odlocim!
LP
Jaz sem zaposlena v šolstvu in delam s skrajšanim delovnim časom (75%). Je pa res, da imam individualni pouk (glasbena šola) in je zato organizacija pouka precej lažja.
Ravnatelj o tej možnosti do moje vloge še ni slišal, ampak ni čisto nič kompliciral okoli soglasja. Je pa tako, da sem se jaz odločila, da 3 dni v tednu delam, 2 sem pa prosta – nam je pač tako lažje zaradi organizacije varstva.
Lep pozdrav, Tatjana
Pinka, poznam kar nekaj učiteljic, ki so se odločile po porodniški delati polovičen čas. Vse je odvisno od ravnatelja, urnika in načina dela. Mojo znanko so prosili, da dela še 2 uri čez polovičen čas, ker v šoli ni primernega kadra.
Lp, petra
Ojla, jaz zdaj delam 4 ure drugi mesec in mi je fajn, ker grem ob 11 domov. Malo me edino bega kako bomo shajali ker gradimo. Sicer je zdaj še v redu ker živimo doma pri mojih starših in nimamo nobenih stroškov razen da grem včasih nabavljat špecarijo pa mi pobere. Saj največ pa znosimo v v špara. Kaj pa vi, koliko tisoč na mesec gre za špecarijo? Pri nas cca.50.000-60.000 SIT. LP
Odvisno od dolžine poti in organiziranosti avsrtva za otroka ki ga imaš. Če imaš daleč in veliko vožnje potem je verjetno res boljša varianta delati dva dneva in pol.
Sama porabim za pot 1 uro in pol v obe smeri (če je sreča) zato imam včasih občutek, da se mi za 4 ure ne splača vozit do LJ. Meni osebno bi bolj ustrezalo zato delati dva dneva in pol, toda žal ni ustrezalo delodajalcu.