polomljenje ščetke …
Pozdravljeni,
moj problem je pa bolj tehnične narave …
Nekaj časa se mi je redno dogajalo, da se mi je kar med umivanjem zob polomil ročaj zobne ščetke. Ni se mi zdelo, da bi preveč pritiskala, niti, da bi ga kako čudno zvijala … Kar počil je.
Na redni kontroli sem to omenila zobozdravnici in svetovala mi je, naj ne kupujem nekih poceni zobnih ščetk. Torej sem “presedlala” na OralB.
Ob rednem menjavanju (na 3 mesece) in previdnem ščetkanju, je šlo vse super … Potem pa zadnjič SPET!
Pa se mi zdi, če bi preveč pritiskala, da bi si itak poškodovala dlesni, ampak moja zobozdravnica pravi, da so dlesni ok in zobje lepo umiti. Rekla je tudi, da sem najbrž naletela pač na slabo serijo … Ah.
No, v stilu “več glav več ve” sprašujem zdaj na forumu Vas, kot zobozdravnico, pa tudi ostale (če bo kdo to bral …), a se še komu dogaja tole:
LP!
mouse
Spoštovana mouse,
če prav razumem, se to ne dogaja, če ščetke menjate po navodilih na 3 mesece, potem pa?? Sicer res ne znam odgovoriti, zakaj se to dogaja ravno vam, ampak tudi meni prihaja na misel le to, da ste pač “premočni”. Če uporabljate mehko ščetko, boste dlesni z njo težko poškodovali, ročaj pa res lahko polomite (izkušenj s tem pa, na srečo, nimam:)).
Ma ne, ne po treh mesecih. Zadnja ščetka (ki je na sliki) je počila po natanko štirih dneh uporabe. Tiste tri mesece sem omenila, ker mi je pač zobozdravnica rekla, naj ščetko menjavam na vsake 3 mesece.
In ponavadi uporabljam medium ali hard ščetko, soft mi gre na živce, ker se mi zdi kot neka metla ali vileda …
Sem pa postala v zadnjem času bolj pozorna, se mi zdi, da med umivanjem zelo krčevito stiskam ročaj. Ampak vseeno … Lahko ena povprečna ženska v eni roki polomi tak kos plastike, kot je ročaj zobne ščetke?? … 🙁