Najdi forum

polnozrnate testenine

hi, umrla bi na testeninah (seveda z golazem) in ker je moj BMI previsok moram nekaj storiti. Za zacetek jih bom zamenjala s polnozrnatimi, ker so baje bolj zdrave in imajo manjsi GI (tako pravi stric Montignac, upam da on nima tako visokega BMI-ja kot jaz).

No in sedaj me zanima, kje jih sploh kupim. V nasi samopostreznici sem nasla graham spagete (upam, da je to ta pravo) in Durum polzke (to pa mislim, da ni OK).

Imate kaj vec izkusenj kot jaz?

lpMojca

Testenine, ki imajo nižji GI so ajdove, pirine, graham… v najrazličnejših oblikah :).

Kupiš jih lahko pri najboljšem sosedu (Zdravo življenje), cena se pa bistveno ne razlikuje od navadnih testenin.

Hvala, bom pogledala, a imajo samo spagete ali tudi polzke, peresnike itd?

lpM

Vem za špagete, mislim, da imajo tudi polžke. Če hodiš pa kaj v tujino, imajo pa tudi vse ostale oblike.

n etolaži se z GI. če bo kalorij preveč se boš tudi redila!!

Veš kaj imajo še, rezance :)..pirine, sojine,…

mmmm, široki polnozrnati rezanci… pa zelenjavna polivka in skleda solate… mnjam!

polnozrnate testenine dobiš skoraj v vsaki trgovini. tudi durum niso tako zanič (po GI), je pa veliko bolje jesti polnozrnat-pirini, graham….saj je kar nekaj vrst. seveda pa je zraven dovoljena le zelenjava (če delaš po monitju). nekateri prakticirajo tudi z mesom, a meni je tudi bolj okusno z zelenjavo.

Meni pa imajo vse te polnozrnate zadeve okus po žaganju… Ne morem pomagat.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Jaz osebno jem klasične, ampak v zmanjšani verziji kot pred dieto.Pa ne bo danes večerjala slaščico, ampak sadje in čaj pa bo šlo. Sicer se probam držati živil v okviru diete in jih prilagajam.
LP,JESSICA

Jessica, sadje pa ni najbolj pametno jesti za večerjo, razen če nimaš sadnega dne, kot danes večina tukaj. Sadje je samo za dopoldan, ko pa poješ kaj drugega (kosilo), načeloma sadja več ne smeš.
Kar pa se tiče testenin, jih imam tudi jaz zelo rada in jih za noben denar ne menjam za torto. Zato imam na OH dan testenine tudi za večerjo, le pol manj, kot za kosilo.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

New Report

Close