Najdi forum

Polnozrnat kruh

Dobro jutro!

Zanima me kakšna je količina kruha, ki ga pojeste za zajtrk.

Hvala in LP

Včasih en normalno velik kos, včasih več. Me sploh ne moti četudi pojem več kruha, ker ga jem samo za zajtrk.

gagaga

Sem pozabila napisat, da me zanima za Montijevke …

Od 12-15 dag, kakor se mi odreže kos. Montignac ne omejuje količine kruha za zajtrk. Lahko poješ tudi dva kosa, če hočeš. Važno je le to, da je to SAMO za zajtrk, pa nobenega mastnega namaza. Raje marmelado brez sladkorja (ne manj sladko-100% delež sadja mora biti) ali kako pusto skuto, lahko pa tudi kako zelenjavo.

LP!

jaz ponavadi ene 20dag – znese lih dva kosa. pa gor malo kakega mlečnega namaza z nekja listi zelene solate. ga pa sama delam, tako da je res pravi polnozrnati…

lp, inge

A če namažem gor avokado, a je to v redu? Obadva imata nizek GI, res pa je, da ima avokado dosti B in M?

Jaz pojem zjutraj 100g kruha, zraven pa kefir. Pa se mi zdi zelo veliko.
Anabanana, mislim da avokado zaradi maščob ne paše zraven kruha.

Lp, Maja

Jaz sem danes stehtala svoj kos. Imel je 86 g. Ampak očitno bi ga lahko pojedla več, čeprav imam načeloma dovolj. Sem pa res čez ene dve do tri ure spet lačna.

lp

Julija

Avokado ne! M in ogljikovih hidratov ne mešamo. Ni bistveno, da ima nizek GI.

LP!

Ko sem še jedla kruh za zajtrk – sedaj ga zelo poredko, je imela moja rezina vedno manj kot 100g.
Žalostno, oz. resnično pa je, da je vseeno ali poješ veliko ali malo kruha za zajtrk, vedno si po dveh, treh urah lačen.
Potem je na vrsti že malica.

Ja, saj po dveh ali treh urah pa lahko spet jemo, pa je problem rešen. Meni je bolj problematičen potem tisti čas od malice do kosila, ki je pri nas pozno. Tako se mi zgodi, da imam dve malici, če je lakota prehuda. Mislim, da to ni nič narobe.

lp

Julija

Prav nič ni narobe. Nikoli ne smeš biti lačna. To je pravzaprav eno od zelo važnih pravil. Sama sem čutila tisto “ta pravo kruljenje” v času od septembra, samo enkrat, pa še takrat zato, ker sem šla dat kri in sem morala biti zjutraj na tešče, tako da je odpadla kavica in zajtrk in sem jedla šele ob devetih.

Še zdaj ne morem verjeti, da do Montija, celo življenje nisem do pol desetih dala v usta drugega, kot kavo. Zdaj pa čas zajtrka že premikam nazaj in verjamem, da ko bom doma, da bom zajtrkovala že ob sedmih.

LP!

Tudi meni se dogaja, da sem zjutraj tako lačna, da tudi kave ne morem popiti, preden ne dam nekaj v usta. Zadnje čase je to sadje. Po kavi pa pride ta pravi zajtrk.

Sem pa jaz dolga leta živela celo brez zajtrka, češ da se ne bom zredila. No, zdaj pa imam. Res je treba jest, če hočeš shujšat. Saj se mogoče marsikomu čudno sliši, a to je resnica.

lp

Julija

New Report

Close