Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Polnočni klub o mejni osebnostni motnji

Polnočni klub o mejni osebnostni motnji

Pozdravljeni!
Včeraj je bil na sporedu poučen polnočni klub, kjer je bila tema pogovora mejna osebnostna motnja. Priporočam ogled na spodnjem linku:
tvslo.si[/url]

Če imate vprašanja, mnenja ali morda izkušnje, vljudno vabljeni v debato!

Želim vam lep vikend, F.Tadeja

pozdravljeni, gledala sem polnočni klub.
in med gledanjem ”prepoznala” lastno obnašanje, občutke. prej sem temu rekla ”značajska motnja” ali pa nihanje v razpoloženju ali padec energije… zdravnica je temu rekla preutrujenost, terapevtka pa da naj samo malo opilim robove…
še vedno pridejo trenutki, ko se ne obvladam, ko bi kar vse okoli sebe uničila, si pa pomagam tako, da takoj ko zaznam to spremembo v počutju ( mislim čustveni del ) grem na sprehod, delam dihalne vaje.
ne vem če je to to, mi je pa dala oddaja zelo zelo misliti… in bom knjigi g.Panove z veseljem prebrala in bi pa prosila za njun naslov – mislim da sta bili omenjeni dve. lp M.

Pozdravljena!
Super, da ste našli odgovore na nekatera vaša vprašanja.Knjiga o kateri govorimo je Ne stopajte več po prsti ( Randi Kreger, Paul T.Mason) in je edina v slovenščini. V angleščini jih obstaja še kar nekaj za tiste, ki imajo MOM ( Get me out of here – Rachel Reiland, ki je ena redkih primerov ozdravljenih oseb z MOM)

Pri nas zdravniki vedo zelo malo ali skoraj nič o mejni osebnostni motnji, zato je morda bolje, da se obrnete po nasvet in morebitno diagnozo na psihatre, psihologe ali psihoterapevte ( pa še tu ni nujno, da sledijo temu, kar se je v zadnjih 20 letih v strokovnem svetu dogajalo, MOM je namreč v tem času postala ena najbolj raziskanih osebnostnih motnenj).

Nekatere informacije in pomoč boste morda našli tudi na forumu za tiste, ki imajo MOM ali značajske poteze te motnje, ki ga boste našli na strani:
http://med.over.net/forum5/list.php?469

Ta forum je namreč namenjen svojcem in drugim, ki imajo v svoji bližini nekoga z MOM.

Dober je tudi članek:
http://vizita.si/clanek/dusevnost/preverite-ali-trpite-za-mejno-osebnostno-motnjo.html

Upam, da sem vam pomagala
GittaAna

GittaAna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close