Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Polna luna vpliva na rojstvo ?

Polna luna vpliva na rojstvo ?

Zdravo deklice !!!

Eno staro izročilo sem slišala in sicer, da ima polna luna, ki je v dneh okoli roka poroda,vpliv na rojstvo. In da otročka menda takrat kar “ven potegne”.
A mislite da je res kaj na tem ?

Po mojih izračunih imam rok 5.oktober. Najbližja polna luna pa je 28.9.
Pol bo pa mogoče septemberski.

Lep dan vam želim, pa se še kaj slišimo.

TAKRAT SO PORODNIŠNICE NAJBOLJ PRAZNE!!!!! 100%

hmm..jaz mam pa res ravno kontra podatek. sodelavka je bila naročena za porod na polno luno prejšnji mesec, pa so jo kar dam poslali, ker je bila taka gužva v porodnišnici. baje res luna vplova da naši sončki prej na dan pokukajo 🙂

lp, lara

Da, luna dokazano vpliva na porod. Samo za koliko dni prehiti rok, pa verjetno niso izračunali.

Po vseh statistikah so porodi bolj nagneteni okoli polne lune. To vedo povedati tudi v porodnišnicah.

Bodi takrat malo bolj pozorna, kaj se bo dogajalo s tabo. Kakšna misel na to, da lahko rodiš teden prej ni odveč. Vsaj potovalko za porodnišnico si pripravi, pa vse za dojenčka, pa bo.

Takrat je več porodov. Ko sem šla 5.4.98 v porodnišnico nas je bilo kar 28. Je rekla babica, da imajo gužvo, da mehurji pokajo kot za stavo(s tem je mislila na to, da je veliko mamic prišlo brez popadkov z odteklo vodo) in mene je tako bolela glava že zjutraj, da sem vzela tableto in si rekla: samo danes ne rodit. Pa je bilo ravno tako.

Sem tudi rodila na polno luno, en dan čez rok. Je bilo vse polno do zdnjega kotička…Moža so po porodu domov poslali, ker je zdraven v porodno prišla rodit še ena mamica.

Ja baje res, mami mi je rekla, da so imeli za polno luno tak promet, da so šibal ženske ven in not iz porodne kot po tekočem traku…

Jaz mislim, da ni prav veliko na tem. Jaz sem imela pri prvem polno luno 2 dni pred rokom, pa se je naš mali rodil 3 dni po roku. Isto je bilo zdaj pri moji sosedi.

DEFINITIVNO VPLIVA, TUD PRI MENI JE- NA TA DAN JE MNOGO VEC PORODOV!!!!TUD JAZ SEM RODILA NA DAN POLNE LUNE

Polna luna vpliva na porode. Saj je takrat statistično največ porodov. To pa ne pomeni, da bo tudi tvoj porod zaradi tega ravno na polno luno. Moj že ni bil (5 dni po polni luni). Sicer se pa vsi spet ne morejo roditi ravno na polno luno, a ne?

Nam so tudi v materinski šoli rekli, da je okrog polne lune vse polno v porodnišnici. Ampak meni ni pomagala, pa sem imela rok na tisti dan.

New Report

Close