Poljubljanje otrok na usta
Dragi Josko
Pedofilija če poljubim mojega 8 letnika – ta je pa malo bosa. Glede na to, da imava zelo prisrčen odnos in ga velikokrat objamem, vzamem v naročje (čeprav je že “velik in težek”)… mi vedno, kadar je vesel, razpoložen, se poslavlja ali od kje prihaja ponudi svoja usta za poljubček. Če tega ne bi želel, mu pač tega ne bi naredila.
Z umivanjem spolovila pa je tako, da mi tega ne dovoli, zato tega tudi ne počnem. Je pač zelo samostojen in se vsak večer sam stušira, jaz pa ga umijem le po hrbtu in mu pomagam pri umivanju las in brisanju, če to želi. Je pa jasno, da spolovilo pri umivanju in potisku kožice nazaj naraste (kar prav lepo vidim pri mojem triletniku, ko ga umijem), vendar temu ne posvečam nobene posebne pozornosti in če ni drugega draženja, kot kratkotrajno umivanje, je to daleč od pedofilije.
Dragi Josko
Pedofilija če poljubim mojega 8 letnika – ta je pa malo bosa. Glede na to, da imava zelo prisrčen odnos in ga velikokrat objamem, vzamem v naročje (čeprav je že “velik in težek”)… mi vedno, kadar je vesel, razpoložen, se poslavlja ali od kje prihaja ponudi svoja usta za poljubček. Če tega ne bi želel, mu pač tega ne bi naredila.
Z umivanjem spolovila pa je tako, da mi tega ne dovoli, zato tega tudi ne počnem. Je pač zelo samostojen in se vsak večer sam stušira, jaz pa ga umijem le po hrbtu in mu pomagam pri umivanju las in brisanju, če to želi. Je pa jasno, da spolovilo pri umivanju in potisku kožice nazaj naraste (kar prav lepo vidim pri mojem triletniku, ko ga umijem), vendar temu ne posvečam nobene posebne pozornosti in če ni drugega draženja, kot kratkotrajno umivanje, je to daleč od pedofilije.
Se strinjam s Špelo. To je zelo zelo daleč od pedofilije (drugo bi bilo, če bi mati to počela brez privoljenja otroka oziroma če otrok tega ne bi hotel, ona pa bi pri tem vstrajala). Mislim, da gre v tvojem primeru za zdrav odnos med materjo in otrokom in morda za kanček ljubosumja, ki ga pri tem občutiš ti. Pa brez zamere.
Lp
Pia
Angel,
Ma verjetno prav Pia, da sem bil mal ljubosumen. Že več nisem, ko sem dobil par mnenj. Šlo je za to, da je ta mal sinoči rekel, “mami ne mi dajat poljubčkov na usta, ker se tako ljubčkajo le fant in punca”. Prej tega nisem opazil, oziroma polagal pozornosti. Res pa je bilo ljubosumje in dvom za kaj gre. Meni ljubčka žena da na lice, če ji posebej ne nastavim ust.
Hvala za komentarje.
Josko
Nak nehajte ze s to pedofilijo.Mislim,dogajajo se res krute reci..ampak iz taksnih normalnih dogodkov,kot so higiena otroka ali pa crkljanje s poljubckom na usta…nikar pretiravati.
Tam,kjer se bi resnicno moglo takoj ukrepati ali reci.,se modro molci..Leta in leta traja,da se take osebe sploh prijavi..nato se dolga leta te zrtve.. otroke samo opazujejo…preden karkoli sploh ukrepajo,in predajo naprej.Zbrati morajo namrec dovolj dokazov…zalostno ampak resnicno.
Govoric je veliko,kaj je to sploh pedofilija in v kaksni meri se sploh zacne…pri meni v sluzbi recimo…smo skoraj ze dobili napotke,da otrok ne sme nositi bodijev,saj ko gre na stranisce,potem ko opravi vse potrebno potrebuje pomoc,da ta bodi zapne..saj si predstavljate…No in to recimo…ne bomo smeli vec poceti.Potem tudi crkljanje otroka v narocju…zanje ni primerno…Mislim…jaz ostajam brez besed…samo na to bomo se cakali,da nam bodo prepovedali kakrsnokoli dotikanje otrok…si predstavljate??Upam,da tako dalec seveda ne bo slo..vendar se je ogromno govorilo o vsem tem in glede tega resno dobivas vsesorte pomislekov.Bodimo pametni…in ce resnicno kadarkoli zasledimo,da je otrok resnicno zrtev..ukrepajmo najbolje po svojih moceh ze s tem,da tako osebo prijavimo.ceprav..se taki postopki,kot sem dejala vlecejo leta in leta..otrok,zrtev pa trpi…Uhhh..zasla sem s teme..ampak morala sem to povedati.Pozdrav
Mene je mati poljubljala na usta zelo dolgo in tudi z jezikom se me je dotikala in mi kazala kakšen poljub je to. Takrat sm bla stara 4 al 5 let. Bljak. Tud predolg me je umivala tam. Ko sm odraščala se je vtikavala v najbolj osebne stvari. Zdej se je izogibam in se počutm zlorabljeno. Nism sigurna, če z razlogom.
Se čisto strinjam.
Moja dva sinčka kar čivkata, ko pridem domov, ter jima dam lupčka na ustka, pa upam, da me ne bodo zato vlačili po sodiščih, da sem pedrofil.
Lulčke je pa tudi potrebno umivati mar ne ?
Pa kaj čmo, če so tako občutljivi na draženje, pritiske, dotike ipd, da nas včasih še ženske po nepotrebnem obtožujejo pohotizma, smo pa reveži nemočni!!!
Kako pri streli pa naj tamalmu sperem tisto “skutko” s tička, drugače kot da ga odvijem in umijem?
To je nekaj popolnoma drugega, kot to, o čemer govori votrok.
Fizičen kontakt med starši in otrokom se mi zdi pomemben ker je to tudi način izkazovanja starševsek ljubezni. Je pa potrebno opazovati otrokove reakcije.
Se pa starši teško kontroliramo in naredimo tudi kaj kar je otroku neprijetno, ali pa ne vidimo da je otrok prerastel določeno fazo in potrebuje nekaj drugega ali pa še huje tega ne potrebuje več mi pa še vedno vztrajamo. Tudi zato ima otrok dva starša da lahko eden pripomne “daj ne pretiravaj a ne vidiš…”
Naljepše je če otrok sam pride se stisne in ti “prilima” enega ljubčka
Joško, po mojem mnenju bi se lahko fant že sam umival “tam dol” pri 8 letih,
erekcija je čisto normalen pojav pri umivanju fantkov.
Sigurno se pa še pogovori z ženo o stvari.
LP
Najinih dveh hčera nikoli nisva poljubljala na usta, samo na ličeca.
Sedaj ko sta na pragu pubertete (10 in 13 let), pa presenetljivo, kot bi se zmenili, ne pustita več ljubčanja po ličkih niti božanja po glavi in to tudi spoštujeva.
Kar se pa umivanja tiče, se pa že od vstopa v šolo raje sami kompletno umivata, saj sta seznanjeni in naučeni kako je treba.
Joško neč se žret zaradi tega. Kolikor sem prebiral odgovore, je to splošen pojav, čeprav moram reči, da pri nas lulčke umivata že sama (saj bo tako ali tako kmalu to počela kakšna nadomestna mama ;). Starejšemu oddaš ljubčka le še na lice, zvečer ko gre spat’, (11 let), tamali pa včasih tega ni hotel (je takoj z roko obrisal usta – tam okoli 3 leta), sedaj pri 7 letih pa zvečer pokriti, pa en križ na čelo (če ne pozabimo 🙂 pa obvezno lubčka na usta. Potem pa se vprašaš, kam svet in otroci gredo. Enkrat tako, drugič tako ;))))) Ampak važno, da se imamo radi!
Joško menim, da ste resnično pretiraval. Ne vem ali še niste oče ali pa ste res tako kritičen do tega. V primeru, da otrok to odklanja in mu ob tem ni prijetno potem tega pač ne počneš. A vi ne poljubite svoje mame in očeta vsaj za rojstni dan. Sama sem sedaj noseča in se ravno ukvarjam z takimi in podobnimi vprašanji ali hoditi nag pred otrokom in vam povem, da če se boste skrivali in kazali kot da nagost je nekaj grdega in narobe, bo otrok zrasel v pravega sramežljivca in bo imel verjemite velike probleme pri spolnosti. Kot je že dejala Špela otroci sami iščejo bližino in poljubljanje je res nekaj imtimnega a je tudi zaradi tega nekaj lepega.
Pa če se še ne omejim na leta kot ste se vi. A se vam dojenje kot samo tudi zdi preverzno?
Pri nas doma se tudi nikoli nismo poljubljali na usta. Tudi sedaj se samo z možem poljubim na usta (in otrok to včasih tudi vidi), z otrokom pa najpogosteje na lice, pa na nosek, čelo,…, vendar nikoli na usta.
Moževi ožji sorodniki otroke poljubljajo na usta, vendar se meni to ne zdi niti higiensko in mojemu otroku dopovedujem, da poljubi druge na lice.
Sicer sem pa mnenja, da se mora takoj navaditi na goloto staršev, bratov, sester. Le tako bo to vzel za normalno.
Lep pozdrav vsem.