Najdi forum

Mene zanima preprosto vprašanje ali je poljub na prvem
zmenku potreben ali ne in ali mora oseba pokazati da
si tega resnično želi? Ali je boljše da se počaka do drugega
zmenk?

Torej:

– poljub na PRVEM zmenku NI potreben, je tudi neobičajen;
– oseba vsekakor MORA pokazati interes, ne verjamem pa DA GA BO;
– čakati (počakati) je potrebno na SPONTANOST.

Takole v kratkem 🙂

meni se ne zdi tako kot pravi CEC, odvisno kako zmenek poteka, kako osebo začutiš…meni se je npr. zgodilo da sem jo tako zelo začutil, da sem jo na koncu nežno poljubil in ona se je privila k meni…

Cec, hi hi. Kdaj si šel nazadnje na prvi zmenek?

Nič ne boš zgrešil, če ne boš dal pobude za poljub, lahko pa fajn zgrešiš, če jo daš.
Beri govorico telesa: če se oseba nagiba proti tebi oziroma proti mizi (da ni nagnjena kar se da nazaj na naslonjalo stola), če gleda vate in ne naokrog, če je ne zmoti vsak vrabček, ki prileti k sosednji mizi, če se ne izogiba pogleda iz oči v oči, potem si ji všeč. Zelo všeč. Sicer pa dandanašnji tudi punce upajo narediti prvi korak, tako da se nimaš kaj bati. Če te pa po koncu zmenka vpraša, ali jo pospremiš do busa/avta ali kos poti, si pa že zmagal!

Meni se poljub na prvem zmenku ne zdi neobičajen, vsaj pri slovesu mi je fajn če se zgodi … Je pa seveda odvisno od tega, kako je bil zmenek uspešen …

Hi hi, top secret :))
Not secret: brez poljubljanja…

Vse to se tudi jaz sprašujem. Namreč doslej sem se dobil z kar nekaj dekleti, pa ni nikoli prišlo do poljuba.

Toda… kaj je zmenek?

Če gre za osebo, s katero se poznaš že od prej in s to osebo flirtaš in si oba že pred tem nakazujeta, da si želita vsega mogočega… tedaj je prvi zmenek lahko že odločilen korak naprej in se morda zgodi še kaj več od le poljuba.
Če pa je prvi zmenek šele trenutek, ko se dva spoznavata, pa morda niti do dotika ne bo prišlo.

Zagotovo pa velja kar je rekel cec – spontanost. Samo zato, ker prijatelji in prijateljice povedo, da se naj na prvem zmenku poljubita, še to ni dovolj dober razlog. Prav tako pa se ne zadržuje samo zato, ker ti nekdo reče, da bi bilo prehitro.
Če je trenutek pravi, potem naj se zgodi – če pa ni, pa ne forsirat. PResodit pa moraš sam.

Ok, naj opišem mojo zgodbo.

Ko sem spoznala svojega sedanjega fanta, sem bila v družbi prijateljice in on v družbi svojega prijatelja. Plesali smo, se zabavali, si izmenjali telefonske številke. Nič posebnega. Čez nekaj dni, ko sem ravno ležala v postelji v študentski sobici, je zazvonil telefon. Bil je ON!! Poklical me je in me vprašal, kaj bom počela v petek zvečer ter me povabil ven. Od zmenka nisem nič pričakovala. Glede na to, da imam kar nekaj prijateljev, sem na povabilo gledala kot na povabilo prijatelja, čeprav mi je srce razbijalo in mi je bil všeč na prvi pogled.
Na zmenku nisva veliko spregovorila. Take, brezvezne stvari, da med nama ni bilo tišine. Šla sva le na pijačo. Kasneje me je peljal domov in me pospremil do bloka. Ob slovesu me je nežno poljubil. Poljuba nisem pričakovala, a se nisem umaknila. Vrnila sem mu poljub.

Naslednji dan sem veliko razmišljala o tem poljubu in bila jezna sama nase, ker sem si dovolila, da me poljubi. Mislila sem si, da mu je le do avanture. Naslednji dan sem šla v Ljubljano in se en teden nisva videla. V petek me je prišel čakat na železniško postajo. Tako se je najina ljubezenska pravljica nadaljevala. Skupaj sva že pet let in pol in sva še vedno zaljubljena.

Kar hočem povedati je, da ne vidim nič slabega, če se dva poljubita na prvem zmenku. Če se pojavi priložnost in nam je oseba všeč, zakaj pa ne?

No meni se pa morda lahko zgodi poljub v naslednjih dneh. Kako naj vem, da punca pričakuje poljub? Kako zbrat pogum in se dobesedno čisto približat punci? Ali punce pričakujete, da vas fant poljubi, ali ste ve tiste ki date pobudo (saj veste tisti stereotip, fantje naj bi naredili prvi korak?)

Leteko, še tuki ti bom zatežila… 🙂 Fante, kompliciraš! Ampak resno. In ker kompliciraš, boš vse za*****. Sori, ampak tako je, tudi pri spolnih odnosih – bolj razmišljajo kako jim ne bo vstal, bolj štrajka. Ma povsod je tako.

“Kako naj vem, da punca pričakuje poljub?” – Ne moreš. Ampak glede na to, da se videva s tabo, ji je v tvoji družbi prijetno in lepo, lahko sklepaš, da si želi tudi kakšnega poljuba. Poskusi, če se odzove, super, če ne, ne paničari in si ne misli, da si naredil kaj narobe.

“Kako zbrat pogum in se dobesedno čisto približat punci?” – Ne razmišljaj, samo naredi. Pa sej VEŠ kdaj je tisti trenutek, ko te od poljuba loči le en gib glave! In ne, ni treba takoj jezika vanjo tlačit, zadosti bo en nežen poljub na ustnice. Ko se poslovita, v kinu, na klopci? Ne vem.

“Ali punce pričakujete, da vas fant poljubi, ali ste ve tiste ki date pobudo (saj veste tisti stereotip, fantje naj bi naredili prvi korak?)” – Folk je prepoln stereotipov, tako da ja, sklepam, da nekateri še vedno tako razmišljajo. Meni osebno je vseeno, bila sem že v obeh vlogah, pa je bilo vedno lepo… 🙂

leteko, še enkrat! Ne razmišljaj toliko in samo naredi! Ne razmišljaj danes kako bo v soboto, ne delaj scenarijev! Bodi sproščen, bodi ti, se odloči in naredi! Izgubit nimaš kaj!

Jenna, upam da ne bom prpa pa si nič upal, ko bom z neko punco.

Bolj zanimivo je, če se malo počaka, čeprav je takoooo težko, če ti je nekdo všeč.

Kje si prebrala, da se redno videvava s to punco? Doslej sva se s to punco le enkrat dobila, pa še to 3 mesece nazaj, zato gre vse skupaj počasi.

Kje si prebrala, da se redno videvava s to punco? Doslej sva se s to punco le enkrat dobila, pa še to 3 mesece nazaj, zato gre vse skupaj počasi.[/quote]

Leteko – I give up. Nekaj delaš narobe, ali pa je nekaj narobe s tabo. Ne zato, ker si devičnik, ampak zato, ker tvoj odnos nekako… ma ne vem, čudne filinge mi zbujaš.Pristop? Obnašanje? Če bi bil meni nekdo všeč, vsekakor ne bi čakala 3 mesece preden bi to osebo spet videla. Razen če je iz druge države.

Upam, da boš tvoj problem uspešno rešil pa srečno.

Pred 3 meseci sva se prvič (in doslej edinkrat) v živo dobila. Ta punca mi vedno odpiše na sms-e in na msnju, pač ne izgubi interesa, zato menda ni problem v meni. Ko sem jo vprašal kdaj se bova spet dobila, reče, da se bova zmenila (mmg. ona je tako kot jaz iz Slovenije.) Pa mi pravijo, da sem res potrpežljiv, da jo tako dolgo čakam. No upam, da se bova spet videla.

Kje si prebrala, da se redno videvava s to punco? Doslej sva se s to punco le enkrat dobila, pa še to 3 mesece nazaj, zato gre vse skupaj počasi.[/quote]

Leteko – I give up. Nekaj delaš narobe, ali pa je nekaj narobe s tabo. Ne zato, ker si devičnik, ampak zato, ker tvoj odnos nekako… ma ne vem, čudne filinge mi zbujaš.Pristop? Obnašanje? Če bi bil meni nekdo všeč, vsekakor ne bi čakala 3 mesece preden bi to osebo spet videla. Razen če je iz druge države.

Upam, da boš tvoj problem uspešno rešil pa srečno.[/quote]
Problem je rešen že več kot eno leto. Ne z njo, pač pa se je zgodilo z eno drugo punco. Za prvo se je izkazalo, da me je imela le za ubijanje dolgčasa, prijatelji in prijateljice pa poleg tega tudi menijo, da se je ona sramovala svojega videza, pa se zato ni hotela znova dobit z mano. Namreč imela je precej preveč kilogramov.

js sm star 12 pa sva se učer s punco prvič poljubila……o j blo fajn……..sm bil pol še eno uro kr mal omotičen

Jaz mislim da ne, rajše malo kasneje.
Pa še bolj vznemirljivo je, če dolgo čakaš nanj:)

Kam je odšla sproščenost in spontanost med ljudmi?

Čemu se spraševati na katerem zmenku more priti do prvega poljuba, v katerem trenutku, itd? Poskusite se prepustiti in začutite energijo med vama pa se bo samo odvilo tako kot se mora. Tudi, če bo zgledalo na prvi pogled nadvse bedno, nerodno in ne vem kaj vse mogoče je očitno le to potrebno. Če je namenjeno se bo zgodilo ravno takrat, ko se mora. Če ni se ne bo nikoli in je siljenje samo obremenjevanje samega sebe in soudeleženih.

Mi je pa zelo všeč zgodba toygirl. Sproščeno, spontano, čutno… Povsem naravno. Super!

leteko1; “Ko sem jo vprašal kdaj se bova spet dobila, reče, da se bova zmenila”. Na mestu bi bilo, če bi lepo rekel “A imaš mogoče v petek čas? Te povabim na sprehod, pijačo, ….”. Preberi si prispevek toygirl.

PS: Šele sedaj ugotovil, da je tema stara skoraj dve leti:) Nič hudega. Nikoli ni prepozno za kaj novega, drugačnega:)

LP

New Report

Close