Poljska – Gdansk
Ps: To kar sem navedel zgoraj je statistika objavljena v UK javnosti . Pripomba je pa originalna moja, ja lepo vas prosim, kaj bi pa rekel na to :” well done Poland” be fair!?
Shipman
Hvala za priliko, da razlozim na koga mislim z besedo cigan. Vsekakor pa nisi Cigan radi tega ker si sel zivet v tujino, vsaj ne v mojem primeru .Kot sem slisal je Cigan negdo ki nima nadzorov ali vere in je tat, umazan, laznjivec, zvit,hudoben,prekupcuje z ukradenimi otroki, jebe lastne hcere, jebe pred polnoletnostjo, ima otroke z 8 letnim otrokom, ne prizna poroke, vrazeveren, nezanesljiv, zivi v svinjariji, prodaja droge in smrdi kot prekajeni slanik, da omenim le to kar mi momentalno pride na pamet.In naj se dodam, da je ponosen na vse to in se bori za vecni obstoj vseh teh tradicij.Ko berem nazaj kar sem ravno napisal mi postane jasno da sem pravzaprav opisal Roma. Ne, jaz imam za cigane predvsem crne azijce, pa tudi bele, vse ki pridejo sem ilegalno in brez vseh kvalifikacij kar sigurno pomeni da, ne bodo nikdar prispevali kakrsnokoli ekonomsko korist drzavi.
Lp
Na zacetku zanimiv blog, ki pa se je v koncu povsem izkrivil…
🙂
Ze priblizno 3 leta na Poljskem. Zadnje leto v Varsavi. Ce kdo se to bere in je za kaksno snidenje… 514 066 867
Kdo nov v okolici Troimiasta?
Lp
Pozdravljeni.
Jaz zadnje leto zivim in delam v Krakovu in mislil da sem edini Slovenec tu 😀
Če je kdo v bližini za kako srečanje mi pišite na [email protected]
lep dan
Ojla,
nas Slovencev nas je na Poljskem približno 15 s partnerji in otroci cca 30, nekaj je predstavnikov slo podjetij, raztreseni smo od severa do juga. Prejšnji teden smo imeli teden slo kulture in kuhinje v Gdansku. Bil je tudi veleposlanik, pa tv slo1….
Poglej pod Triglav- Rysy…..
Ce se vrnemo malo nazaj v leta 40 pa lahko recem po podatkih izseljencev v Nemciji (med vojno ) da so se Poljaki zelo grdo ponasal z Slovenci …Bil je to neumen narod.. Zelo slabe stike so imeli Slovenci z njimi Ze v Lagerjih ali na dezeli kadar so z njimi delal ..Bili so to veliki kolaboranti–cinkarji z Nemci ..Med njimi je blo veliko posilcev in kriminalcev zelo zlobnih ljudje so tole –se med seboj si niso senkal ni so drug drugega pokopoval …Moja druzina ki je bila vsa izseljena..Ze v nasi druzini jih je bilo okoli trideset ljudi (med drugimi slovenci iz Stajerske ) so mi vsi povedoval kako grozne svinje so bli Poljaki …
Po njihovem izkustvu so se Nemci boljse z izseljenci ravnali –Slovenci in drugi izseljenci so se poljakov bali .. ko so se cez polsko vracal– V poljski jim ni nihce pomagal se kos trdega kruha jim niso dali . Bilo pa je dosti posilstev in umorov poljaci so se zelo grobo z njimi ponasal
Pravi svinjski izdajalski narod …..
dodatek antipoljaku: Mi je stari nemški vojak povedal, kako je bilo v bitki, nemci so ranjence oskrbeli, poljaki pa so jih z užitkom pokončali z nožem.
Forum je zaprt za komentiranje.