Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil polisaharidi, monosaharidi

polisaharidi, monosaharidi

Ga. VERBNIK

Zanima me ali pri pomanjkanju oz. nepresnavljanju disaharidov (laktoza, saharoza, maltoza), ki prepoveduje uživanje polisaharidov in monosaharidov (žit, mlečnih stvari, škroba, sladkorjev, ogljikovih hidratov), lahko uživam čičeriko, kvinojo, kamut. Dovoljeno mi je zgolj sadje, zelenjava,
pusto nepredelano mesto in stročnice (sojo ne); ker navedene tri niso posebej prepovedane (fižol, lečo, grah pa lahko), me zanima predvsem kaj je s čičeriko, kvinojo; v dopolnitev tudi riža in prosa ter ajde ne smem, prav tako krompirja ne; v mesecu dni stroge diete sem shujšala za 6 kg (ob tem, da sem tudi sicer bolj lažja kategorija), pa bi rada to malo ublažila; se priporočam za odgovor in HVALA!

Spoštovani,
Mislim, da sem vam na tovrstno vprašanje že delno odgovorila (čičerka je stročnica, kvinoja in kamut pa spadata med žita), kot pa vidim je težava tudi v tem, da ste izgubili dločeno telesno težko. POskusite povečati energijski vnos tudi z uživanjem semen in oreščkov (seveda če vam niso na prepovedanem seznamu), ki so enegijsko bogata živila (vsebujejo predvsem več maščob in beljakovin pa tdu iveliko pomembnih mikroelementov).

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close