Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija 3x  lila kri iz ene nosnice

3x  lila kri iz ene nosnice

Pozdravljeni,

pred meseci sem vas spraševala glede metilprednizolona pred operacijo polipov v Celju, namreč nisem ga želela jemati. No, potem na koncu nisem bila operirana, saj sem zaradi metilprednizolona izgubila zaupanje, pa še letalske karte sem imela rezervirane.  Odločam se, da bi se prijavila na operacijo polipov samoplačniško, saj se mi je stanje po vrnitvi z dopusta poslabšalo, jaz pa resnično ne bi želela več čakati na poseg.

Bi pa še vprašala za hčerko, ki je stara 12 let. V zadnjem tednu je 3x  lila kri iz ene nosnice, kljub temu, da pritiska močno in če da v nos zvitek papirnatega robčka. Kaj svetujete?

Hvala za odgovor.

Vozljeva

Pozdravljeni,

pri 12-letni deklici so omenjene težave, da je lila kri, lahko posledica:

    srbeža nosu zaradi alergijskega rinitisa, npr zaradi alergije na  pršico ter  posledičnega drgnjenja sluznice nosu s prsti ali robci (pomagajo antihistaminiki)
    vnetja nosne sluznice zaradi prehlada (pomagajo dekongestivne kapljice 7 dni) v kombinaciji s presuhim zrakom
    povečanega biofilma bakterij – okužbe kože in sluznice spredaj v nosu  (pomaga antibiotično mazilo in mazilo s pantotensko kislino)
    zelo redko žilnega tumorja v nosu, juvenilnega angiofibroma, ki ga večinoma najdemo pri fantih v puberteti ali po njej (zdravi se z operacijo)
    poškodbe.

Pri ORL pregledu in endoskopiji nosu se ugotovi vzrok in ustrezno zdravi.

Lp,

 

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close