Polip oz. izrastek v mačjem ušesu
Pozdravljeni,
naša muca ima skoraj 6 let in že od njenega tretjega leta starosti se borimo z izrastkom v ušesu, čisto v zadnjem delu ušesa, tik ob možganih. Dvakrat smo že bili na čiščenju ušesa, saj se v njem na cca. vsaka pol leta nabira gnoj in kri, to je zanjo precej moteče in se ves čas praska ter obenem rani, hkrati pa nastane tudi krasta. Uho ji nato čistimo doma na vsake dva do tri dni, vendar neuspešno… Pri ponovnem čiščenju ušesa pri veterinarju, mi le ta ni dal obetavnih informacij, rekel je, da bi bilo bolje mačko uspavati, da se nebi več mučila… to naj bi bilo gensko, tega polipa bi se lahko rešili le z zelo zahtevno operacijo, pa še takrat ni sigurno, da bi se to popravilo oziroma, da se nebi ponovilo. Naša muca je dokaj mlada, kot že omenjeno ima komaj 6 let in ta novica me je totalno sesula… Bi lahko prosila za kakšno drugo mnenje? Sem popolnoma obupana… Naj dodam še to, da ob vnetem ušesu, trese z glavo, ven pa šprickata kri in gnoj. Veterinar je sicer zdaj že drugič pod narkozo odstranil to nesnago iz ušeska, namazal s sprejem, ki bi naj bil neke vrste aluminij in ji s tem morda spet za par mescev ublažil bolečine in umiril situacijo… Zraven je dodal antibiotike in protivnetne stvari za jemanje doma, vendar sem tudi jaz mnenja, da se bo to ponovilo…
Hvala za odgovor in lep pozdrav.