Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? polip odstranitev

polip odstranitev

Jutri me čaka odstranitev polipa v nožnici – odstranila mi ga bo moja ginekologinja, pa me je grozno strah.
Tiste, ki ste to že dale skozi: ali boli, kako je po posegu, koliko časa ta traja… .
Vem, da imamo po zakonu vsi pravico do brezbolečinskega zdravljenja (le-to določbo zakona sem s pridom uporabila, ko sem morala na kolonoskopijo) , samo moja ginekol. je tudi moja zelo, zelo dobra znanka – ne morem reči ravno prijateljica, in ne vem, ali naj vnaprej “zaženem vraga” in zahtevam analgetik ali ne… . Imam pa nizek prag bolečine.
Hvala.

Ja se boš pa že zmenila z skoraj prijateljico ginekologinjo. če ti pripada, če imaš nizek prag bolečine, potem pa le izkoristi.

Kako si pri kolonoskopiji uporabila-dobila brezbolečinski pregled?

Srečno!

Saj prav v tem je keč – ona je “back to nature”, in me bo na vsak način poskušala prepričat, da je poseg mala malca…Je pa mladostiška prijateljica mojega moža, od katerega se ločujem, in se ne strinja s tem, ker je zelo, zelo strog katolik… jaz pa popoln ateist. Ampak razen različnih tovrstnih stališč se dobro razumeva in – da, zelo fejst ženska je… Tako da ne bi rada zagnala “štale” brez potrebe…

Prosim, naj se javi katera, ki je to dala skozi…

Kolonoskopijo pa sem dobila takole.

Ko sem vstopila v prostor, sem zdravniku jasno in glasno povedala, da ne pristajam na poseg brez lajšanja bolečin, ker je po Zakonu (člen, ne vem, kateri: varstvo bolnikovih pravic) to mojaTEMELJNA pravica. Naložila sem še, da POVSOD v razvitem svetu to opravljajo ali v splošni anesteziji ali z lokalno omrtvitvijo in da na agument slo zdravnikov, ki je brez primere v svetu in bedast do konca, da pri kolonoskopiji anestezije ne dajo, ker MORA bolnik sodelovat pri posegu- beri: na vaših bolečinah bomo šparali, ne “padem” in da naj sestre kar lepo pripravijo analgetik za v žilo… Ker v nasprotnem ga bom obtožila, da mi je brez razloga odklonil pomoč… In sem zmagala brez probema.

Pa da veste: NOBEN slovenski zdravnik svojemu prijatelju ali žlahti ali kolegu kolonoskopije NE DELA brez ansetetika… Ker s tem zdravnikom sva kasneje postala res dobra prijatelja in mi je to priznal…

Kolikor vem, je to v bistvu kirurški poseg in ti zagotovo pripada protibolečinska terapija. Jaz sem ob odstranitvi večjega mioma imela ravno obraten primer. Na vsak način so mi hoteli dati narkozo, katere se na smrt bojim, sem jih zelo težko prepričala, da so mi ga odstranili pri živem telesu (imam namreč zelo visok bolečinski prag). “Žaganje” mioma je trajalo kako minutko in se je vsaj meni, kar dalo prenesti. Zato pa, ti si svojega telesa gospodar in pogumno ZAHTEVAJ kar želiš.

Če takole nastopaš v interakciji z ljudmi, potem se mi ti, ki pridejo v stik s tabo, res smilijo.

Drugače pa ginekologinji lepo povej, da bi rada, da poseg opravi z uporabo analgetika. Če bo to zavrnila, lahko tudi ti rečeš hvala lepa in greš pač drugam. Kje je zdaj težava?

Hvala. Sicer veljam za zelo priljudno in prijazno, veš… Samo zdravnikov ne maram. Le z njimi tako komuniciram, ker sem ugotovila, da to edino daje razultate – da dobesedno zagroziš z nečim…kadar nimaš drugih zvez…
Res – nenazadnje mi ostane samoplačniška ambulanta, “skoraj prijateljstvo” gor ali dol…

bolelo te bo v vsakem primeru, ko bo konec operacije. pa veš da lahko zaradi narkoze umreš?

Men se zdi pa tole bolano, pravzaprav grdo, kako si odreagirala – kar si napisala v zvezi s kolonoskopijo.
Na kolonoskopiji sem bila že 4x in 2x od tega so mi odstranjevali polipe, NIKOLI pri odstranjevanju polipov nisem čutila takšnih bolečin, da bi sploh pomislila, da rabim neko hudo protibolečinsko zadevo… Skratka, če gre zadeva v živo, je bolje zate, saj čutiš, kam gre zadeva in takoj poveš, če ti ni prijetno, predvsem je to pomembno, če bi preveč na silo rinili kabel s kamero in bi ti tako lahko tudi predrli črevo, oziroma če bi pri odstranjevanju prerezali žilo, da te lahko spremljajo, ….

V glavnem sem hotela napisat, da si navadna reva, kako si pa rodila, kako greš pa k zobarju???? To je kamenček v primerjavi s tema dvema bolečinama.

Ne bo držalo. Po odščipu tkiva mat. ustja v popolni narkozi sem se zbudila, oddremala tri urice in šla domov. Popolnoma brez bolečin. Poseg mi je “uredila” prav ta ginekol.
Moja teta, ki je na isti poseg pristala ambulantno, ne v terciarnem sektorju, je rekla, da se je skoraj onesvestila in da nikomur več nikoli ne bo dovolila, da kaj takega počne…

Saj tudi zato sem v taki dilemi… Ampak bom po moje res ravnala tako, kot je ena od vas svetovala: da bom lepo rekla, da pričakujem lajšanje bolečin, sicer na poseg ne pristajam in grem samoplačniško drugam.

Zame si malo otročja, če lahko pripomnim. Ginekologinja, ki bo opravila poseg je tvoje frendica, ti pa se obnašaš kot malo razvajeno dete. ja mtr, no, poklič jo, povej, da te je strah, pa te bo že potolažla, a ne?

Odstranjevanje polipov mene ni nič bolelo, imela sem samo lokalno anestezijo, smo se pogovarjali zraven, dva sta prišla kar tako zraven in sta sendviče jedla…. to je bilo tudi mal čudno. potem še malo krvaviš in je v redu.
Kolonoskopijo pa v drugih državah delajo pod narkozo, toliko o tem. Pri nas pa nas brez veze mučijo.

Delo z ljudmi je zelo težko verjemite, vendar tudi jaz , zahtevam za vsako zalivko v zobu analgetik zato, ker mene pač to zelo skeli oz boli.Roditi pa ne bi šla nikoli z epiduralno anestezijo.Tudi koleno sem si trikrat operirala z lokalno anestezijo….direktno v sklep, pa so mi odstranjevali meniskus, pa šivali vez.
Kaj sem hotela povedati, če se tako bojite, potem povejte tako kot ste proktologu, vendar odščip enega polipa ne boli nič, verjemite, tako kot odščip materničnega vratu, ker ni oživčen.Strah ima velike oči.Vsak zob ima svoj živec, pa še v glavi je centralni živčni sistem in vrtanje po zobeh je mnogo bolj boleče , kot pa odščip enega polipa.Samo toliko za vednost.Tudi koronografijo delajo brez anestezije, ker notranja stena žil ni oživčena.
Srečno in brez bolečega posega!

Ti si sama sebi en velik problem in povrh si jih še dodatno sama ustvarjaš. Probleme seveda! Res ne razumem, v čem je smisel odprtja tega foruma? Ne vem, kje ti živiš, da misliš, da v Sloveniji pri zdravnikih nimaš nobenih pravic in da so oni bav bav… in nesramni pa neprijazni? A se ne znaš odraslo pogovarjati? Ali si tudi na drugih področjih v privatnem življenju tako hipohondrična?

Zapomni si, da tisto, kar te ne ubije, te naredi močnejšo! Vso srečo na posegu

Kaj ve ženske pišete,naj povem da je to brez narkoze zelooo boleče,zato nevem kakšno maš to zdravnico da hoče delati na živo ta ni nekaj bog ve kaj.Sploh nevem zakaj o tem razmišljaš da ti bo delala na živo.Prestavi se ginekologov je dosti v Sloveniji ki te bodo vzeli za pacijenko tudi brezplačno.
Vedno si povej da to je tvoje zdravlje zdravnikom se jebe in to vsem

New Report

Close