Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Polip? Izrastek?

Polip? Izrastek?

Spoštovani,

Skoraj 2-letna deklica ima nad anusom (med noznico in anusom) kot nekakšen izrastek (polip?),ki malo visi, sicer pa se drži kože in tudi izgleda kot “dodatek” kože. Ko razmisljamo za nazaj, ugotavljamo, da je to imela prakticno od vedno, mogoce je bilo bolj izrazito ob trdem blatu. Nikoli nismo temu dajali nobene pozornosti. Sedaj pa kar naenkrat me je to zacelo skrbeti… kaj bi to bilo in kako naprej? Mogoce smo zdaj dali pozornost, ker se je zadeva povecala? Ne vem…. Imam tudi sliko, vendar je kar nazorna glede na mesto izrastka. Nisem pa opazila, da bi to deklico kaj posebej motilo.

Hvala za mnenje.

Drži, da je takšne spremembe potrebno oceniti “v živo”, zato bo boljši od MedOverNeta pregled pri izbranem pediatru, ki bo pri 3. mesecih, pred cepljenjem.

Vsekakor ne vidim razloga za skrb – lahko da res gre za kakšen kožni “privesek”, lahko gre za del sluznice – kože, ki izhaja iz himna (“deviške kožice”, ki zastira vhod v nožnico) in je pogosto vidna pri novorojenčkih, lahko tudi sluznična – kožna guba, ki izvira iz obroča zadnjične odprtine. Vse našteto je zgolj estetskega pomena in še dolgo ne bo vsem na očem :-).

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

Deklica ima že skoraj 2 leti. Prej tega nismo nikoli pokazali. Sploh ne vem kako je slo mimo nas. Nismo dajali neke pozornosti na to oz. možno je, da je bilo zelo manjše ali da sploh ni bilo in je nastalo sedaj, kasneje.

Hvala za odgovor.

 

Najverjetneje ste šele sedaj bolj opazili. A to niti ni pomembno, saj večina takšnih sprememb ali izgine ali pa se jih odstrani ob lokalnem omrtvičenju sluznice – slednje le v primeru, ko bi tak “polip” tudi zakrvavel, se zatrgal ali bi deklico pričel motiti.

Vsekakor ni nobene nuje za dirkanje k pediatru. Ko pa boste šli naslednjič na preventivni pregled ali se pokazat ob kakšni vročini, infektu, pa tole vseeno pokažite.

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close