Najdi forum

Hrvaški policaji so večinoma zelo prijazni. Vsaj jaz imam take izkušnje.

Jaz poznam primer, ko je bil policist v manjšem slovenskem kraju dealer. Pa so ga najdli, ker je uporabljal za preprodajo tudi službene telefone in svoj GSM. Pa so ga suspendirali za pol leta. Danes je ponovno v uniformi in “varuje” občanke in občane pred kriminalom. Pa potem povej, če lahko policiji kot instituciji sploh zaupaš, saj ni sposobna očistiti kriminala niti iz svojih vrst, kaj šele po ulicah.

1. Prosim za podnapise.
2. Jaz svoje izjave vedno argumentiram in lepo bi bilo, če bi se tega držali tudi drugi.

Ampak jaz sem še vedno mnenja, da bi morala policija najprej poskrbeti za ta prave kriminalce. In ko bodo med njimi naredili red, naj se spravijo na brezvezne prekrškarje.
Pa da ne boš mislil, da zagovarjam kršitelje prometnih predpisov… Nasprotno, zdi se mi, da so kazni za prehitro vožnjo in vožnjo v pijanem stanju mnoooogo prenizke. In meja 1,5 promila mnooogo previsoka.

Že več kot eno leto policisti nimajo več bonificirane dobe. Imajo normalno kot vsi ostali 12 mesecev = 12 mesecev.
Plače nimajo čez 200 tisoč. Mogoče kakšen z nekaj leti delovne dobe, z celo kopico nočnih in nedeljskih ter prazničnih ur. Pa če zraven šteješ še malico in prevoz. Ampak zato je vse sobote v službi, ne praznuje Božiča, Novega leta in vseh ostalih praznikov s svojo družino,…
Pa saj vsak, ki dela nočne ure in praznične ure, pa nadure, dobi za to večjo plačilo na uro, kot je redna ura.
Če pa odšteješ te stvari, da računaš osnovno plačo (npr, da ima policist dopust), je plača precej nižja in na enaki ravni, kot ostale plače v državni upravi za srednješolsko izobrazbo.
Drugače pa je to zelo nehvaležno delo, ko jih rabiš jih ni, ko jih ni treba pa so. Ampak tudi takšne ljudi potrebujemo. Saj policisti ne opravljajo le to, da čakajo za cesto in kaznujejo ljudi za prekrške.
Policisti niso tisti, ki sprejemajo zakone in pravila. Oni so tisti, ki skrbijo za spoštovanje predpisov, ki so jih določili drugi. Če jih ne kršiš imaš lahko popolnoma mirno vest.
Drugače pa so dobri in slabi policisti, tako kot tudi v vseh drugih poklicih obstajajo dobri in slabi.

Tudi kriminalisti ne zaslužijo 200.000. Mogoče z vožnjo in malico skupaj. Pa še kakšna nedeljska in nočna ura, pa nadura. Pa nekaj let delovne dobe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close