policisti
Zakaj bi sovražili “tiste”, ki merijo z radarjem?? Vozi po predpisih, pa ti nihče ne bo mogel nič!! Sicer pa vsi vemo, kam vodi pretirana hitrost in brezglavost divjakov na naših cestah in prav je, da obstajajo radarji in nekdo, ki z njimi upravlja. Žal je pa res to, da se največji divjaki po navadi izmuznejo…
…no, no, no, ljubi bog, kaj pa pišeš ???…
Hej, Kleopatra, če o dilerčkih toliko veš, pa zberi podatke in z njimi na policijo. Gotovo ti bodo zanje hvaležni. Ampak kaj, ko je o “dilerčkih” veliko lažje govoriti “na suho”, češ, saj to pa že itak vsi vedo… Konkretni podatki štejejo, ljubica – kdo, kdaj, kje,… No, to pa gotovo že presega tvoje “znanje”, kajne?…
Realist, saj tega ne vem samo jaz, to vejo VSI, vključno s policijo. Verjemi, da policija ve več, kot si misliš, tudi o tebi. Saj imajo svoje špiclje. Točno vejo, kdo se s kom druži, kaj počne, itd. (To mi je potrdil tudi en policaj, potem veš, kolikšen je njegov IQ, če gre meni take stvari razlagat).
In prosim povej, kako si ti to razlagaš… živim v mestu, kjer je brezposelnost kar velika, zlasti med mladimi. Po cele dneve postopajo okrog in se prekladajo iz ene gostilne v drugo. Pa vendar se vsi vozijo naokrog z ne vem kakšnimi avtomobili, zapravljajo denar po gostilnah… ampak to je verjetno denar od socialne podpore, kajne? Saj ne pravim, da so samo droge tu vmes, verjetno so še kakšni precej bolj donosni posli…
Vendar moraš vedeti, da “kjer ni tožnika, ni sodnika”. Najlažje je nekaj kritizirati in pričakovati, da bo to rešil nekdo drug. Če je tako, kot praviš, se resno loti stvari, podaj prijavo z dokazi in verjemi, da uradno sprejete zadeve na policiji ne morejo kar nekam strpati. In zahtevaj rešitev in odgovor. Če se nekdo vozi v dragem avtomobilu in je hkrati brez službe, to se zdaleč ni dovolj, da ga policija kar tako vzame na muho. Potreben je tehten vzrok, brez njega pa nima moči. Pa se loti zadeve in jo sproži… Pa da ne boš mislila – nisem policist, daleč od tega…
En večer pride do prepira in kasneje seveda tudi do pretepa v enem izmed lokalov. Lastnik lokala pokliče policijo v upanju, da bodo prišli in naredili konec pretepu (steklenice letijo na vse strani). Toda smrkec lastnika najprej vpraša kdo se tepe, predno mu potrdi svoj prihod. Ko pa izve da so v pretep vpleteni tudi črnogorci, mu reče naj pokliče, ko bodo te odšli, da pridejo narediti zapisnik in je odložil.
Na tej cesti je prišlo do prometne nesreče. Istočasno se pokliče policijo in rešilca. Rešilec pride v 5 min., policija pa potrebuje celo uro. HALO????
realist
>>Najlažje je nekaj kritizirati in pričakovati, da bo to rešil nekdo drug. >uradno sprejete zadeve na policiji ne morejo kar nekam strpati>Pa se loti zadeve in jo sproži
En večer pride do prepira in kasneje seveda tudi do pretepa v enem izmed lokalov. Lastnik lokala pokliče policijo v upanju, da bodo prišli in naredili konec pretepu (steklenice letijo na vse strani). Toda smrkec lastnika najprej vpraša kdo se tepe, predno mu potrdi svoj prihod. Ko pa izve da so v pretep vpleteni tudi črnogorci, mu reče naj pokliče, ko bodo te odšli, da pridejo narediti zapisnik in je odložil.
Na tej cesti je prišlo do prometne nesreče. Istočasno se pokliče policijo in rešilca. Rešilec pride v 5 min., policija pa potrebuje celo uro. HALO????
Poklic: policaj zaposlen na eni od Ljubljanskih policijskih postaj
Kljub temu, da bi moral biti v vzgled vsem ostalim, se on brez problema vozi pijan, da komaj stoji, če pa ga slučajno vstavi policaj ga samo vpraša če je za sodelovca kakšen popust na dano kazen in že je vse urejeno.Ne bi o tem da se vozi po Tržaški čez 150 km/h, uživa nedovoljene snovi, se sam od sebe zaleti v zid, gre na bolniško pa še od zavarovalnice dobiva denar.
Verjetno ni potrebno razmišljat o tem kakšno je moje mnenje o policajih!
Najbolj pa mi gre na živce, ko mi novopečeni policaj začne soliti pamet. Če sem naredila prekršek naj bo tiho in naj mi napiše položnico, ne pa da poslušam še njegovo 10 minutno predavanje.
Jah, s takšno debato se ne pride nikamor… Večina od nas je kdaj plačala kakšno kazen, večina od teh pa navadno daje krivdo za to na policijo. Pa je krivda v večini primerov kar naša. Prekoračena hitrost, prometni prekrški, alkohol v krvi,…., to so naše napake, ki jih zagrešimo zavestno, dotični policaj, ki te kaznuje, nima pri tem nič. Pa se potem hudujemo nanje, češ, mene, ki sem zgleden državljan, je*e zaradi 10 km na uro prevelike hitrosti, tiste, ki pa javno kradejo in počnejo kdovekaj pa pustijo… Žal, tako stvari pač ne bomo rešili. Dajmo najprej sebe spraviti v red, šele potem pa se lotimo tistih “drugih”, ki so tako zelo potrebni kaznovanja… Pa še namig iz lastnih izkušenj : ob “bližnjem” srečanju s policajem bodimo dostojni in človeški, pustimo aroganco ob strani, pa vam garantiram, da se bodo tako obnašali do vas tudi tisti v modrem! Saj so prav tako ljudje kot vsi ostali, ne dajat povoda za hudo kri…
Za nick realist, nisi nic realen.
Redko kdo ( razen seveda tebe), ne vozi vedno 50, ali 130…
Tudi jaz nemalokdaj potegnem preko teh omejitev (sploh tam, kjer se mi zdijo nerealne), vendar ko padem na radar in plačam kazen, se zavedam, da je bila to moja napaka in nikakor ne policistova kaprica…pa preklinjam lahko le sebe, ne pa policista…
eh pravi policisti so bili samo za časa Maršala Tita. pika.vse to danes je pa blef in nategovanje ljudi v slogu- najboljši policisti so ležeči. tako ali drugače.
Ja, pa še en namig… če slučajno radi občasno pokadite kakšen joint, travo dobro skrijte, drugače vam jo policist vzame in jo skadi sam.
Tudi tega ne sovražim. To mora bit za tiste divjake, ki se ne držijo predpisov. Predpisi pa niso samo zato, da jih kršimo, temveč tudi zato, da nas zavarujejo pred takšnimi, ki ogroža sebe in druge. Samo poglej koliko je mrtvih na cestah. In v večini primerov gre za prehitro vožnjo.
POglejte, policisti so zaradi narave svojega dela vedno na udaru. O njih najpogosteje beremo, ko senpr. kdo pritožuje, da jih ej dobil s pendrekom, ali kaj podobnega. To je seevda le en vidik celotne zadeve; pogovorite se enkrat s kakšnim (najbolje bivšim) policistom, marsikaj zanimivega boste slišali.
Policaji so ljudje, kot mi vsi, eni takšni, drugi drugačni.ne morems e strinjat, da so to same barabe in zafrustriranci.Vsak mora pri sebi razščistiti..Vprašajte se, npr tisti ki delate v trgovinah; ste perfektni trgovci, vedno prijazni do strank? Vprašajte se, tisti ki delate v zdravstvu, ste vedno prijazni, nasmejani in oh in sploh najboljši?….Vidite, tako enkako je to.
Če kdo misli, da bo boljši policist od teh, kar jih imamo, pa naj gre v policijo. Nič ni zamujeno, če si mlajši od 30 let, srednjo šolo in odslužen vojaški rok (moški).
Še vedno imam raje takšne policaje, kot jih imamo, kot pa da bi v tem svetu bili brez policije nasploh.
Pa nisem policaj, da ne bo pomote.
Alo!
Naj vam povem, da imam veliko prijateljev, ki so policisti, pač moja generacija… večina jih ni zajebanih, se pa najdejo kakšni tudi, ki so norci, ampak zato ne rabite dat vse v en koš.
Delo z ljudmi je zelo težko, še posebej če imaš kakšno funkcijo… kaj pa ko jih rabite??? Pol pa, kje so zdaj ti zafukani škifi, al kaj?
Priznat pa morde, da se je že komu kdaj zgodlo, da je policaj pogledal skoz prste… in če že tako mislite, da na vsakem koraku vsakega zafukajo… ja zakaj pa delate prekrške, držte se pravil pa bo.. potem ne bo kaj za zaračunat!!!
A je policist kriv, če je nekdo pijan za volanom ali da nekdo prehitro vozi, neprimerno parkira… kaj pa nočne intervencije, ko so prav oni tisti, ki rešujejo0 pretepe po lokalih….
A se zavedate kakšen kaos bi bil brez njih?????
Pa naj bojo še tako zafukani, imajo na nek način prav…. večinoma samo išče luknje v zakonih in ovinkari, išče zveze ipd…
rozca
Mega…
Naj ti povem, da se krepko motiš glede plače, če misliš kriminaliste, pol lahko govoriš o 200 jurjih, če pa misliš navadnega policista s katerim se srečaš na cesti, pa zgleda takole:
z vsemi dodatki, nočnimi,nadurami znese cca max. 140-150 jurjev, razen če delaš pri vladi, če stražiš predsednika, poslance… pol pa delaš turnuse… oprosti ni tako na easy prislužen denar!
rozca
Kleopatra…
oo ta ubogi pošten državljan, samo preko prehoda ni šel, po možnosti čez dve polni črti in je dobo položnico…. ja revkič… čist prav mu je
sam si je kriv, pa ne glede kok je star in kaj je po poklicu… pravila so za to, da se jih drži in če je kazen za prečkanje ceste izven prehoda za pešče. 1:0 za policijo
Prav privoščim, da policija na tak način bogati, pa da imate taki ubogi državljani toliko preko njih za povedat….
btw: jaz sem tud parkiral avto 20 cm prek rumene črte, pa ga je pajek odpelal, ker je en invalid redarje klical, pa sem si bil sam kriv, jebi ga pa je šlo 20 čukov
Sorry punca, ampak si veliki ŽVEK, ali pa sanjaš….
Če mene prašate so Hrvaški policaji tapravi carji… ful taki šerifi.
Forum je zaprt za komentiranje.