policija
Jah, ne vem, kako je zdaj s tem. Moj fant se je mislil prijavit, pa je imel ugovor vesti in zato ne more biti policist. Ima pa tudi dvojno državljanstvo, kar je ovira. Je razmišljal, da bi se odrekel dvojnemu državljanstvu in imel samo slovensko, vendar mislim, da to ni pametno.
vem, da je bilo prej šest mesečno izobraževanje v Tacnu, pa še razporeditev policistov je bila izven kraja bivanja, tako da je bilo na obali zaposlenih veliko Štajercev, Prlekov… tako je še zdaj. Zdaj pa ne vem, ali se nihče z obale ne prijavi za delo policista ali pa jim je res cilj, da sprejmejo nekoga in ga razporedijo 400 km stran od doma? Meni to ni logično.
Ja, najprej so testi, psihološki, potem pa še fizična kondicija. Če si tukaj ok, potem ta sprejmejo al pa tud ne…
Izobraževanje traja pa 18 mesecev, s tem da je 6 mesecev teorije, 6 mesecev prakse, potem pa še zaključni izpiti…
Zdj za 18 mescev glih nisem sigurna, lahko da je tud manj.
Večina jih pa gre ne mejo, zaradi Schengena, dobite pogodbe za določen čas, se mi zdi za 5 let…
Ja, točno. Tudi meni se zdi, da je 6 mesecev teorije. Ampak se mi zdi ,da je v teh 6 mesecev vključena tudi praksa. se mi zdi, da imajo zjutraj predavanja, popoldne prakso (tek na Šmarno goro, sklece, Rožnik…) včasih traja njihov dan izobraževanja od 8h do 20h z nekajurnimi pavzami. Je kar pestro.
Mislim, da je pogodba za 5 let, vsaj bilo je tako.
Živjo!
Hm tud jz sem oddala prosnjo pa bomo vidli kaj bo. Ja imaš psihofizična testiranja. Kar se kondicije tiče obsega tek na 60m, za ženske tek na 16000m, skok v daljino z mesta, vesa v zgibi, premagovanje ovir nazaj. Sicer pa piše več na strani policije.
Lohk zaupaš kater faks maš pa kolk si stara?!
Jaz koncujem ekonomijo in mam 27 let.
Mogoč sva bodoči so Kadetinji :))))
Jaz bom pa tko rekla…Mislim da je nemogoče da bi policija delala tako, da bi bilo ljudem všeč. Če so zlo aktivni vam ni všeč….ker potem sledi p…so mi dali kazen oz. me ne pustijo na miru, če jih pa ni vam pa spet ni prav.
Kar se pa službenih stanovanj tiče nikar ne nekladaj…poznam situacijo iz prve roke in na stanovanja čakajo in čakajo,…se ga ne kar dobi.
Očitno si pa res žleht….al pa nevoščljiv(a)???
Pokaž mi enga polcaja, ki so mu redno plačevali nadure??
Mogoče uni na položajih, ja…samo tisti ki so na meji…malo morgen!
Veš kaj jim dajo za “nadure”? Frej ure dobijo!
Službeno stanovanje, ja pa ja….Vozijo se domov, če stanujejo v Tržiču se vozjo v Metliko, fajn, ne???
Tko da ne lupetaj, če ne veš…
nadur itak nkjer v javni upravi ne plačujejo sproti. ko se tolk naberejo in jim je gusto pri riti zaradi moredbineta inšpekcijskega nadzora takrat ja jih kaj plačajo, pa ne vseh in še to ne nevem kako dobro. večinoma se nadure koristijo, če ti to omogočijo, saj z obstoječko kadrovsko zasedbo je le redko kje mogoče to urejat sporti. če ne druga pride nepričakovani izpad (stalež) pa je prvi klican tisti ki je na koriščenju ur.